Günter bácsi autója
1980 nyár,SZOT-üdülő,családi nyaralás Daciaval,vízpart(már nem tom hol).Mellettünk kemping,tele NSZK-s túristákkal.
Én angyalarcú ötévesként összehaverkodtam egy ott nyaraló
öreg házaspárral, Günter bácsival és Valamilyen nénivel,akik egy gyönyörű tűzpiros 123-sal érkeztek kishazánkba.Sokat lóf..szkodtam a sátruknál,üldögéltem a merciben,szotyi,mogyi vizipisztoly.És egyszercsak átéltem életem egyik meghatározó élményét!Günter bácsi felnyitotta a motorháztetőt!Először láttam olyan csodát,hogy a motorháztetővel együtt nyílt a díszrács!Soha nem láttam még ilyet,a mai napig emlékszem az ámulat, a csodálat,és a döbbenet keverékére.SZERELMES LETTEM G. bácsi kocsijába!Tényleg meg voltam babonázva,innentől a csillag lett az isten.Eltelt huszonakárhány év...és lett nekem is egy!(mindíg másra kellet a pénz)Szert tettem egy ´81-es,gyönyörű fényezésű sötétzöld 300D-re szinte hibátlan vaj belsővel,faberakás ahhh!
Imádtam az autót,mint minden haverom,és bár sosem gondoltam volna de a csajoknak is nagyon bejött(az a hatalmas hátsó ülés...)Azt hozzá kell tenni,hogy mikor megvettem,első tankoláskor a kutas elkerekedő szemekkel és komolyan kédezte : Ez új?
Nem tom hány kilcsivel vehettem,a számláló nem működött.
Fillérekből jártam vele,hála ukrán barátaink adózatlan jövedéki termékének.Sokat vezetek,sokféle autót,de ezt igazi élmény volt vezetni.Bármelyik új autó mellé odaállíthatnék egy pöpec 123-st,sztem egy sem gyalázná le.Ez az utolsó autó formájú autó ami még igazi gép!Több mint 4 évig nyúztam,szinte hiba nélkül müködött.A fűtőradiátort kellett kicserélni még a megvásárlása után,(mondjuk ez nem volt egyszerű,e köré van építve az autó),és egyszer a vákuumszivattyút cseréltem és a porlasztócsúcsokat.Ennyi.A kocsinak nem volt kátyú,lehetett úgy inni benne a sört,hogy adelikvens nem ütötte ki a fogát az üveggel.Csak dícsérni tudom az autót,pedig volt opelem passatom A4-esem,roverem mazdám fábiám meg még egy csomó féle,de számomra egy sem tudta azt a komfortot és biztonságot nyújtani mint a merci.Persze atöbbi sem volt rossz csakhát..........Végül el kellett adjam(az a rohadt pénz!),visszaadtam az előző gazdájának,akiről tudni kell,hogy minden fél évben felhívott,hogy esetleg nem eladó-e,mert ő szívesen visszavenné.Akkor gondolhatjátok milyen volt az autó.Közel öt év után párás szemekkel váltam meg Tőle.Végül hagy köszönjem meg Günter bácsinak,és mercijének,hogy megfertőztek a 123-sal!Tényleg köszönöm,enélkül az életem biztos szegényebb lenne.
Az ítéletem óta eltelt pár év,és egy fél éve újra van egy 300-asom!Imádom!
Aki ilyet még nem vezetett,próbálja ki!
Úgy látom nálam ez tényleg örök szerelem....
- fűtőradiátor,vákuumszivattyú,üzemanyagszint-jelző,ablakemelő(mechanikus)
Jegenye szerelte(Mercis)Nyíregyen Csernobilban,(radiátor-csere)a többit otthon a garázsban
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1981 |
Előző autója? | 45 | Következő autója? | w123 |