Összement a mosásban?
123-as mercedessel kezdem.Szenzációs autó volt.Aztán gondoltam fiatalítok és jött a kis merci.Egy nagyon megkimélt példányt sikerült találnom,mint késöbb megtudtam ez olasz piacra szánt modell volt,mert az oldalába gyárilag beleintegráltak egy indexlámpát.Elösször is ami egy kicsit furcsa volt,hogy mi az istennek tettek ekkora kormányt az autóba.a térdem alig fért el tőle.A belső anyagok használata szerintem visszalépés a 123-as hoz képest.Ebbe legalább 5-sebességes váltót szereltek,ami hosszú uton és gyors váltásoknál akadozva járt.Azok a klaszikus stilusjegyek,ami addig bennem kialakult a mercedessekről mind szembenállt ezzel a tipussal.Pl: Szűkös helykínálat,főleg hátul a láb,és fejtér kevés.A kezelőszervek bóvlinak tüntek,az ülések nem tulzottan kényelmesek.Egyedül a futómű,és a motor tünt nekem jónak.Nagyon jól kanyarodik az auto,és elég semleges stabill futómű van alatta.A motor igen nyomatékos,és csendes,a pörgetni nem kell.A váltó áttételei hosszúak,a városban inkább a harmadig,max a 4. fokozat jó.Viszont ami dicséretet érdemel mindenképp,hogy igen masszív vastag lemezböl készült ,és a korrózióvédelme is jó.alkatrész van hozzá dögivel bontva is. Összességében akinek tetszik a forma,és német autót szeretne,hátsókerékhajtással,ajánlani tudom.Csak elötte ne üljön be a 124-es mercibe.Mert az már egy más világ,szinte ugyanennyiért használtan.
- gömbfej,befecskendező,benzinszivattyú.,ajtómehanika.fékfelujjítás.és még sok apró hülyeség,mint Pl:kilóméteróra
Újpesten A Totkához.Jó szerelő,és ő elég jól ismeri ezt a tipust.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1987 |
Előző autója? | 123 | Következő autója? | MB 124 |