Öreg, zörög
nincs egy hónapja, hogy vettem(2006+.07.25)teljesen le van harcolva,, teljes felujitást igényel de ezt tudtam ,igy vettem meg, mert ennek a régi tipusnak könnyű a javitása, olcsó és lévén, a kevés alkatrésznek, ritkán is romlik el.Pl: nincs katalizátor, nincs egr szelep, nincs motorvezérlő elektronika stb, sok olyan dolog aminek elromlása egy mai autóban cserével oldható meg borsos áron, persze minden mai autó úgy készül, hogy 3-5 év gond nélkül, aztán vagy lecseréled(amin persze nem nyersz, vagy jó pénzért javittatod,aminek nemk naghyon van értelme. Szeretem ezt a járgányt, igyz nyikorog, csörög, de 1984-ben olyann okos megoldások voltak benne,, melyek megelőzték a kortársakat. Remélem sikerül annyira renoválnom, hogy veterán lehessen..Majd megirom.Igy teljesen kopott motorral(szelepcsörgés, füstölés a minden mi jó:))nem fogyasztott 7 litert városban sem: pálya:6.8liter, város:6liter!! A km ami benne van az persze nem igaz, az óra ennyit mutat, de sztem van benne kb 900000km, a kopásokból itélve.
--------------------------
Szal, túl vagyok egy generátorfelujitáson(magam végeztem), nem volt benne nyiróék, egy régebbi karistolás volt a bronzcsúszógyűrűn és volt készülve a két csapágy benne, vagyis egy előző szakszerűtlen javitás miatt volt vele munka rendesen, a csapágyak 2000ft az uj fesszab szénkefékkel 2000ft, lehomokolva, korróziógátlóval lefujva mintha uj lenne, stabil 15.3volt-ot ad le. A hűtöm el volt tömödve, megpróbáltam tisztitani, nem jött be, tésztaszűrő lett:) vettem másikat, ki tudja miért de nagy méretű kellett bele, ami bizony 32500ft volt. Most hengerfejes a kicsikém, eszi a vizet és inditáskor gőzt ereget, aztán melegen semmi gond, nemsoká javittatva lesz, a sebváltóban pedig a 1-2 fokozat szinkroncspágyai feküdtek meg, pedig volt benne olaj, mindezek ellenére éppen használható, de van vele meló bőven. Bár tudtam, hogy felujitásra szorul mikor megvettem de a sebváltó és a generátor meglepett. Mindenesetre olyannak ajánlok egy leharcolt darabot aki szeret bütykölni, különben az idegeire mehet. Mire végzek vele, lesz egy uj mergám. Irom majd a folytatást..
- hűtő, generátor, fékek,hengerfej,sebváltó
magam