Olcsó üzemeltetésű népautó
Azért vásároltam MB-t mert olcsón megbízható értékálló autót szerettem volna. Ez be is jött. Az alkatrészárak kicsit drágábbak, mint hasonló kategóriáju VW-nél. Javításoknál vagyonokat lehet spórolni, egy szerelési útmutatóval (izzítógyertya tönkremenetelnél 5 szerelőből 4 motorgenerált ajánlott tekintettel a magas futásteljesítményre) és egy kis odafigyeléssel. Kimondottan megbízható autó a kb. 80.000-km megtétele után hagyott cserben (önindítófelújítás), mivel autómata nem lehetett behúzni. A szervize kicsit körülményes sokmindent szerelő nélkül is megoldok azonban a komolyabb gond megoldásához hetekig lehet szerelőt kutatni. Alkatrészellátásával nincs gond. Amit azonban az önszintezős hátsó futóművel szerelt tulajdonosak tudni kell: a rugó csak segédrugó, a lengésszillapítónak gondolt alkatrész a hidraulikus szintszabályozó és a nitrogéngömb felelős a csillapításért. Ezek bármelyikének meghibásodása vogyonokba kerüne gondolnánk rugó új: 6000/db, szintszabályozó (lengéscsillapító) felújítható kb 8000/db , de többnyire nem vállalják (újonnan 140.000 nem piskóta?!), gázgömb: 25.000/pár bontottan beszerlve.
Összegezve rendkívül megbízható strapabíró kunstrukció, szervíze szerintem kimondottan olcsó az új autókhoz képest, ha megválogatjuk kire bízzuk a javítást, hibája ritán fordul elő.
Rossz tulajdonsága egy van: lomha.
Fogyasztása változó nyár országút 6liter, tél városi tötyögés 10 lier. Vezetési stílustól függően 7-8 liter között tartahtó vegyes használatnál.
- Generátor, önindító, ablatörlő kapcsoló, első kerékcsapágyak.
Kisebb javítások s.k. nagyobbak csak ismerős megbízható szrelőnél JELENLÉTEMBEN!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1986 |
Előző autója? | Swift | Következő autója? | Mercedes, BMW, Suzuki |