Autók » Mercedes-Benz » 190 (1982-1993)

190 190 E

Morci Merci, avagy a déja vu

Kényelmes, megbízható, gyors (215 km/h), jó, mondjuk a 130 pacis 2.0-ás benzinmotor tud valamit. Gyorsul, mint az állat, megkockáztatom, hogy 7-8 alatt ment 100-at. Benzin-gázos volt, a benzint csak javítás után szerette, avval tudta a nagy eredményeket produkálni - igaz, 13-14 literes fogyasztások mellett, gázból (csak) 9-10 litert evett. Soros négyhengeres motorja a Mercedes korábbi gyártmányaiból való, maga a tökély, kár hogy a fogyasztása nem olyan jó, mint a teljesítménye. A kaszni jó, igaz rozsdásodott, de azért egyben volt, szilárd, masszív, menetszelet sohasem érezni benne. A fékje nagyon jó, a futóműve viszont annyira nem, a féltengely és a felfüggesztés nemcsak ennek, de a többi Mercinek is az egyik legnagyobb hibái közé sorolható. Csomagtartó nagy (411 liter), igaz, a 80 literes gáztartály sokat elvett belőle, de egy pár dolgot azért még bele lehetett gyömöszölni. Jó autó volt, én nagyon szerettem, főképp a fogyasztása miatt váltam meg tőle. Mindenkinek ajánlom, aki egy nagyon menős, kényelmes (igaz, konzervatív belsejű) autót szeretne, és nem gond neki a fogyasztás.

- ékszíj

Fenntartási költség (10) Évjárat 1984
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 206000
Előző autója? Corsa 1,5TD Következő autója? BMW 524TD cápali
Verdikt (6.7/10)

Mercedes-Benz 190 1982 (1990 - 1993)