Autók » Mercedes-Benz » 190 (1982-1993)

190 2.5 D

Kedves álmom

Egy ismer?sömt?l vettem egy évvel ezel?tt, tehát mondhatom, hogy régóta ismertem az autót, tehát nem vettem zsákbamacskát. A váltóhibával is tisztában voltam, de ez egy gyerekkori álom volt nekem, hát nem zavart.
A motorja tökéletes volt, -20-ban is egy izzításra indult, ilyet rég nem láttam. (Az el?z? autóm már 0 foknál sem indult rendesen....) A volt tulaj szerint az egyetlen trükkje a motornak, hogy indítás után mindíg meg kell várni, hogy a fordulatszám visszaessen az alapjárati értékre, aztán lehet menni. Így a motor örökös lesz mint a szegénység! Most azt hiszem, 280.000 km-nél már megengedhet? egy gy?r?garnitúra csere. Sajna ezt a telet már nem szerette úgy, mint a tavalyit, ezért is mérettem kompressziót rajta.
A kocsi amúgy kényelmes, igazi Merci-feeling, egy "nagy hajó", még akkor is, ha ez a baby-merci. Csendes, 100-ig semmiféle menetzaj, ezután érezhet? egy kis gumihang, meg a sebesség függvényében szélzaj. Ez úgy 130 fölött egy kicsit hangos, de hát ez van.A kocsi 16 éves, de csak két kisebb rozsdafolt van rajta, bár ez inkább annak köszönhet?, hogy eddig mindenki garázsban tartotta.
A fényezése még mindíg az eredeti,és ha lemosom, akkor még mindíg csodás fénye van. Az utastér elég nagy, én kényelmesen elférek benne a magam 187 centijével, és mögém sem kell törpének beülni, ha többen akarunk benne utazni. 4 személy akárhova elmehet vele kényelmesen, de 5-en már ne menjünk messzire, köszönhet?en a hátsó ülés kialakításának, mert középen igen kemény. Amit hiányolok bel?le, az az osztott hátsó ülés, és az ABS, ami egy ekkora kocsinak alapfelszerelés lett volna.
Mindenesetre szerintem ez egy remek autó, jó er?s motorral, és ha vigyáz rá az ember, sehol sem fogja otthagyni, az szinte biztos!
És olyan jó látni azt a csillagot vezetés közben ott elöl....

- Váltócsere (megoldottam bontásból, így megúsztam 20.000-b?l, bár +20.000-et kért a szerel?. De újonnan 100.000 ezer lett volna!)
- Fényszóró búra (7.300 Ft/db)
- els? lökhárító (bontott, 12.000 Ft)
- most készülök dugattyúgy?r? cserére
- Kilóméter számláló javítás
- Fordulatszámmér? valahol kontakt hibás, vagy maga a m?szer rossz, ezt nem tudom.
- Els? kerékcsapágy csere+szimering (5.000 Ft)
- Kormányösszeköt? gömbfejek, +futóm?állítás (10.000 lesz)

Egy ismer?s szerelte, én nagyon elégedett vagyok vele..

Fenntartási költség (8) Évjárat 1989
Előző autója? Orion, 1.6 D Következő autója? Mercedes E, vagy C
Verdikt (7.7/10)

Mercedes-Benz 190 1982 (1990 - 1993)