Egy hálás masina
Nagyon szeretem ezt az autót, semmi rosszat nem tudok írni róla. Lassan hatodik éve használom, kb. 40e km-t raktam bele és soha nem hagyott cserbe, nem hagyott az út szélén. Még akkor is hazavitt, mikor az egyik befecskendező szelep eldugult. Az automata váltóval sem volt még semmi problémám. Szerintem az egy rémhír, hogy a fogyasztást megnöveli az automata. Hosszú távon 7-7,5 L fogyasztással megelégszik (nem kell hozzá spórolóssan vezetni...). Igaz, hogy a városi fogyasztás jóval magasabb, úgy 10-11 L közé esik. A kor hatása (22 év) már sajnos meglátszik az autón, a belseje kissé már lelekott (erről inkább az előző gazdája tehet, nem az autó hibája). A karosszéria is korodál kissé, főleg a hátsó sárvédő környéke, de a korához képest még ennek is szemet húnyhatunk, ha látván hasonló korabeli Ladákat, Skodákat...! Számomra kényelmet és biztonság érzetet ad ez az autó! Lehet hogy túl elégedett vagyok vele? Hazudnék ha azt mondanám, nem vágyok egy szebb és újjabra. Ha lehetőségem adódik, akkor a legközelebbi autóm is Mercedes lessz! Addig megmaradok ennél.
- Használatom folyamán ezidáig semmi nem hibásodott meg! Vásárláskor viszont voltak kopott alkatrészek, amik azonnal cserélve lettek, pl: fékbetétek, kormányösszekötő gömbfej, trapézgömbfej, szilentek.
Nem vagyok autószerelő, de a javításokat saját magam végeztem.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1984 |
Előző autója? | Ibiza | Következő autója? | Mercedes |