Autók » Mazda » Mx-5 (1998-2005)

Mx-5 1.6

A férfiélet része

Először 10 éve fedeztem fel a modellt, amikor is Bp-en mazda kereskedésben láttam. Akkor már eldöntöttem egyszer nekem is lesz egy ilyen. Persze az új számomra megfizethetetlen, és mivel tanuló voltam lemondtam a kabrióról. Fiatal éveim során aztán rákaptam a motorozásra. 4 évig csak sportmotoroztam egy gsx-r 600 hátán. Aztán megkomolyodtam, és már nem vonzott annyira a sebesség, meg persze jobban féltettem magam így 30 felett, szóval eladtam a gixert kihasználatlanság miatt. De valami kellett. Valami ami visszaadja a motor adta szabadságérzetet és sportos. Na akkor vegyünk cabrio-t! De milyet..! 1,5 millió körül nézegettem autókat ami praktikus és nyitott tetejű. Igen ám, de ezek vezetési élménye ugyanaz mint a fedett társaiké pl. 206 cc... És a barchetta? Első kerekesek, ez nem igazi cabrio. És beugrott! 10 év után, MX5!!! Na nézzük, kicsi, sportos, olcsó fenntartani, hátsó kerekes, de nem túl kényelmes. Valamit valamiért. Elmentem megnézni. Beleszerettem, KELL!! Akkor veszünk egyet. Sikerült találni egy gyári állapotút jó áron és hát megvettem. így 10e km után: Szuper.
Legjobb autóm idáig. Tudtam mire "vállalkozom" mikor megvettem. Kissé szűkös, helyhiányos de cserébe k*rva jól vezethető igazi szabadságérzetet ad, ami számomra a legfontosabb szempont volt. És nyújt még az élményen kívül? Önbizalmat, sármot, stílust. Azóta kerülőutakon közlekedek, már nem száguldozok. Minek? Már nem sietek sehová, élvezem az életet.
Az emberek: először kinevetik. Matchboxnak csúfolják, hahaha ebbe mit pakolsz, hasznavehetetlen. Kérdezgetik mennyi volt, úristen ebből már veszek egy fullos audi a6ost. Nem tudnak elmenni mellette vélemény nélkül. Aztán elkezdik jobban körbejárni, beülnek és megyünk egy kört. Kezdenek irigykedni. És már KELL nekik. Vezetni akarják. Nem adom. Vedd meg az A6-ost, legyél gengszeter tucatember az a te stílusod.
Na ezt jelenti az MX5 nekem.
Szingli 30asoknak kötelező, egy férfi életében muszáj darab egy hátsó kerekes kétüléses nyitott sportautó egyszer. Szerintem megmagyaráztam miért. Ne haljunk meg úgy hogy nem próbáltuk ki.
Talán kinövöm, talán nem. A motoros korszakom után kabriós korszakom élem. És nagyon jól érzem magam!

- kerékcsapágy jobb - 15e

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998