Autók » Mazda » Mx-3 (1991)

Mx-3 1,6

Kicsit gonosz, kicsit sportos, kicsit kicsi...

Imádom. Kis gonosz jószág. Városban tökéletes, bár gyorsulhatna jobban is. :) A fékei nem elég hatékonyak, pedig nem spóroltam a betétekkel. Sportos kiskocsi, fiataloknak frankó, élmény vezetni és a csajok is szeretik! :) Hátul is kényelmesen elfér két jó alakú kiccsaj, bár hosszabb útra (pl. adria) nem mennék 4 emberrel (max pest-balaton), nagyon érezni rajta hányan ülnek benne és mennyi van a tankban.
Jól fogja az utat a kanyarban, habár nagyobb sebességnél éles kanyarban olyan, mintha könnyebb lenne az eleje és pattogna.
160-nál elég nagy lehet a menetzaj, de mert ennyivel nem szabad menni így csak találgatok. ;)
Amikor egy tank erejéig nagypapásan közlekedtem városban, akkor 7,5 liter evett nyáron, a legmagasabb fogyasztást télen mértem 10,7 literrel. Romániából haza folyamatos országúti közlekedés esetén 5,5 liter. Ehh-ehh, én is meglep?dtem végülis nem suzukival mentem. Ahhoz képest, hogy sportos autó sztem ez elég jó, de mint mondtam, mehetne jobban is. Váltója pöpec, 1-2x a hátramenet akad.

- hmmm... elkoptak a fékbetétek és kiégett 1-2 izzó. :)
- de most komolyan!
- Ja, elkopott a jobb els? gömbfej is, de a magyar utakon ezt nem csodálom.

Semmi baja nem volt, nem vittem szerel?höz, max olajcserére ha nem volt kedvem megcsinálni. Mindig odafigyeltem rá, olaj, kerekek, futóm? állítás.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996
Előző autója? Xsara Következő autója? MX-5