2012 Mazda Cx-9
2011-tol a Cx-9 eseket is Japanban Hirosimaban gyartjak! Miota nem az Usa-ban teszik ossze oket azota foglalkoztatott a gondolat, hogy veszek egyet en is. Egy 2010 es Cx-7-est csereltem le az uj Cx-9-re. Nem bantam meg !
Persze vannak aprobb nem is hibai hanem kenyelmetlen vagy nem eppen kezre allo kezelo szervei.
Az elso az ablakemelo kezelo gombjai. Kenyelmesen konyokolve nem lehet el erni a gombokat.
A masodik az ules futeses gombjai. Ha eppen P az az parkolo helyzetben all a valto karja akkor eleg nehez az ujjainak ugy gorbiteni, hogy kapcsolni tudjuk oket.
A harmadik az utaster levegozteteset szabalyozo gomb. Vegig kell nyomkodni az osszes lehetoseget mert csak egy gomb van arra, hogy honnan akarjuk a levegot a kabinba.
Ezek persze lehet hogy csak nekem kenyelmetlen dolgok.
A pozitiv dolgokrol tobbet tudnek irni az autoval kapcsolatban.
Szeretem, hogy ilyen tagas es nem csak az utasok de a csomagok is elfernek benne. Nagyon kenyelmes de sosem erzem magam nyugdijasnak a kormany mogott. Eloszor is valoszinu azert mert meg van vagy 25 evem a nyugdijig masodszor pedig, mert nagyon sportosan lehet kozlekedni vele.
Erezheto a motor 273LE minden indulasnal. Az automata szepen kapcsol vissza motorfekkel. Nagyon kozvetlen es jol kormanyozhato auto foleg ha a mereteit nezem.
A fogyasztasat tekintve, nem ajanlom mindenkinek. Ha 7-8 literes fogyasztasu autot keres az ember akkor ne V6-os 3.7L-es benzinest keressen.
Ha autopalyan jarok vele akkor sem megy 11 liter ala a fogyasztas. Varosban 12.5 korul vagyok. Lehet hogy kicsit remiszto elso ranezesre de ha a masik automhoz hasonlitom, ami egy 2012-es Mazda5 9 liter benzint eszik autopalyan es 10.5 korul eszik a varosban, akkor nem is olyan veszes. Persze csak a fogyasztasukat lehet ossze hasonlitani mert a ket auto eg es fold.
Osszegezve, nagyon szeretem a Cx-9 est. Nem hiszem, hogy a kovetkezo par evben komolyabb javitasokkal kell majd szembe neznem. Nem teszek bele szintetikus olajat de minen olajcseren ott vagyok az autokkal.
- Het eve csak uj Mazdakat vasarolok. Ez most az otodik eppen. Ha valami tonkre ment volna egyik automon is sosem vettem volna egy ujabb mazdat !
Mazda kereskedes.
Egy masik Mazda kereskedes