Harmónia egy rohanógépben
Több, mint hat éve használom (jelenleg is) Toyota Camry 2.4 kocsimat és szeretem. Nagy reményeim voltak az új Camry-vel kapcsolatban, de a gyár nem hozta át Európába. Nekem pedig fontos a garancia. Új autót szerettem volna vásárolni.
Kedvencem a sedan és a benzines, a lélektani határ-ár 10 Mft. A magyar piacon felső-közép kategóriában ilyen kocsi ma már nincs. Vannak a prémiumok 12 MFt felett és más semmi. Ha lépni akartam, más választásom nem volt, új kategória után kellett nézni.
Már 2007. augusztusában - látatlanban - megrendeltem a gépet, melyet decemberben át is vehettem.
Jellemzése - Harmónia. Formára igen harmonikus, motor-futómű összehangolása kifejezetten harmónikus és benne csoda módon szóltak a Bécsi Filharmónikusok január 1-én.
A Saab erős turbómotorja és vezetése brutális. Ez a turbó lágynak tűnik, ugyanakkor magávalragadó - vigyázni kell a tempóval. Az autó viszonylag nagyméretű, nem érzed a sebességet.
Egyedül a fogyasztás kicsit szokatlan számomra, de 260 LE leadásakor nem lehet kevesebbet kívánni.
A kocsi ár-érték-LE-arányban verhetetlen.
Vezetése az utóbbi havas-síkos napokban teljesen biztonságos volt, az elektromos-kuplungos négykerék hajtás szinte észrevehetetlenül kapcsolt be és ki.
A Totalcar teszt a teljes valóságot írja le a kocsiról, elvenni-hozzátenni nem kell.
Ez nem anyukaautó !
2008. szeptember 1. 30.000 km
Az első benyomások jelenleg is tarthatók az autónál. A bejáratás után a benzinfogyasztás - betartva a sebességi korlátokat - 11 liter/100 km-re mérséklődött. A gyári adatok legalább egy literrel tévednek a kárunkra.
A kocsi akárhova akármennyivel megy. Kicsit szúrós xenonjaival akárkit letakarít a belső sávból, ha kedved támad bárkit megelőzni.
40 éve vezetek, de az utóbbi hónapokban - gyorshajtás miatt - több pontot szereztem, mint előtte évtizedekig. Megfontolandó egy tolató-laser elhárító beszerzése.
A kocsival semmi szervízprobléma nem volt, olajfogyasztás nem észlelhető.
45.000 km szervíz - semmi probléma ! - csak a büntetések gyorshajtásért.
- Semmi.
Mazda Mirai Budapest XI. Budafoki út
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Toyota Camry 2.4 | Következő autója? | Gyárak versenye a vásárlókért - a haszon a miénk is elv szerint választok |
Verdikt | (7.8/10) |