Szamuráj öltönyben
Amikor megjelentek az első sajtófotók azonnal eldöntöttem megveszem amint lehet.Volt már tapasztalatom az előző generációs CX5-tel,így tudtam mire számítsak,bár az első találkozásom az újjal csalódás volt.A belsőt baltával faragták,csupa egyenes vonal,sehol az ívek és a fekete bőrrel inkább teherautó benyomását keltette,mint egy 10 millás SUV-ét.Szerencsésnek mondhatom magam,mert szinte az elsők között július elején átvehettem.Az előző CX-m benzines volt és a megtett 100000km problémamentesen
magasra tette a mércét.Benzinest vagy dízelt ez volt a kérdés.Végül a dízel mellett döntöttem a nagyobb nyomaték miatt.Legmagasabb felszereltség,vajszínű bőrülés,napfénytető. Kell ennél több?és láss csodát a világos bőrrel gyönyörű a belső,hja kérem erre mondják ez a színterápia.Az ülések a régi cx-ben jobbak voltak,az automataváltó nekem szokatlan,egy kis gázelvételnél is azonnal visszakapcsol,egyszerűen zavaró,ahelyett hogy hagyna kicsit gurulni.A sok extra finomságot,a táblafelismerőt,hud-ot,a követőradart hamar megszereti az ember,ellenben az I-stopot jobb ha kikapcsolja vagy rosszkor pl.hírtelen megálláskor ha erősebben nyomjuk a féket vagy csak rövid ideig állítja le a motort,úgyhogy felejtős.Ahogy a sávtartóval együtt üzemelő fáradságfigyelő is,rettentően idegesítő tud lenni hosszabb autópályázás közben,hisz elég párszor érinteni a felezővonalat máris ír,jelez,dudál,hogy állj meg pihenni.A megtett 30000km alatt a fogyasztás 7,5 körül alakult,ami elfogadható egy 4WD-s 1,5tonnástól.A fényezés lakkja hamar karcosodik,így csakis a kézimosás ajánlott.Használt CX vásárlásakor én inkább a benzinest ajánlanám amivel garantált a hosszú,problémamentes autózás.Mivel az előző generációs dieseleknek megvolt a maguk gyerekbetegségei/olajszivattyú,kipufogógáz szenzor/,kíváncsi vagyok sikerült-e a Mazdának ezeket orvosolni.Úgy gondolom,jó választás volt,szerintem a kategóriájának a legjobbja.
- Semmi
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2017 |