Autók » Mazda » 6 (2012)

6 2.0 145le Attraction

Az ésszerű döntés

Hosszú nézelődés után akkor döntöttem úgy, hogy Mazda 6-ost szeretnék, mikor kijött a 2018-as facelift. A kocsi kívülről megőrizte eddig gyönyörű formáját (az új hűtőmaszk azért nagyon ott van) viszont belülről teljesen kicserélték. Úgy gondoltam a 3. komolyabb facelift után kinőhette a kocsi eddigi gyerekbetegségeit, ezért belevágtam.
Szétnéztem pár kereskedében igazából mindenhol kb. ugyanazt az árat adják (listaár -4%), nincs nagy alku sajnos, úgyhogy onnan vettem, ahol a legjobban 'eladták' a kocsit. Rendeléstől számított 3 hónapra meg is jött.

Tapasztalatok:

A beltér szuper lett, kényelmesek az új ülések még hoszútávon is és minőségiek az anyagok. Sajnos a központi kijelző menüje a 2010-es évek elejét idézi. Sajnos azt kell mondjam full gagyi, nem egy Volskwagen csoport menü. Igazából az alap menüt nem is nagyon haszánlja az ember, nem túl sok opciót nyújt. Ami pozitív, hogy rendelhető extraként a Carplay/Android Auto amivel tökéletesen használható és könnyen kezelhető. Ez sokat ad hozzá az amúgy jó felbontású kijelzőhöz.
A tolatókamerát sokan szidják ebben a felszereltségben még nincs bennt a 360 fokos kamera, úgyhogy szép a képe. A fullosabb verzió tényleg necces.

És milyen vezetni?
Igazából átlagos. A 145 lóerős motor szerintem gyenge a kasznihoz, pörgetni kell hogy meglóduljon, de cserébe keveset eszik ha nem rohansz. Városban 7 liter, 90-es tempóban 5,5 liter, 150-es tempóban 6,6 liter.
A tempomat magától gyorsít-lassít teszi ezt teljesen hibátlanul, bár a kigyorsítást nem túlozza el, de ha fékezni kell simán beleáll keményen. Szokni kellett, de teljesen bolondbiztos.
A sávtartó kb 70%-ban működik, hol látja az utat, hol nem igazából apró korrekciókat végez nem túl precíz cucc. Ami iszonyatosan zavaró, a csipogó hang ami azért szól, hogy nem fogod a kormányt. Nos nem tudom pontosan hogy mit figyel, de az alföldön sok szakasz van kanyar nélkül. Ugyan az ember fogja a kormányt de egyenes az út nem kell használni. Ez meg csipog, villog, hogy fogd már a kormányt és ki sem lehet kapcsolni.

Összességében a Mazda 6 egy kényelmes, gyönyörű, nagy limuzin. A motortól nem kell csodát várni, de ha tolod neki dinamikusan lehet haladni vele. Azoknak ajánlanám, akik hosszú távot mennek családdal vagy nap mint nap ingáznak, úgy elég kényelmes. Én mondjuk 70%-ban városban használom, oda kicsit nagy, nem fér be normálisan a parkolóhelyekre, de megszokod. 4x mentem vele 1000km-es távot, észre sem veszed és odaértél.
Ár-érték arányban még mindig ezt venném ha most kellene venni talán 1-el erősebb motorral.

- Új kocsi, úgyhogy semmi.

Kőrös Autócentrum - BékéscsabaNagyon korrekt kereskedés

Fenntartási költség (7) Évjárat 2018