Autók » Mazda » 6 (2008-2012)

6 2.0 D kombi, Te Plus

Tokelet

Pozitivumok:
- Szep.
- A motor jol teljesit. Szep a hangja (csak kivulrol dizeles, bentrol kellemesen morog gyorsitaskorm egyebkent csondes), megfeleloen huz, alul is eros, nem kell trukkozni a kuplunggal hogy ne fulladjon le. A simara hangolt nyomatekgorbe miatt neha picit lassan jon meg az ereje, cserebe nincs a "leszakad a fejunk amikor megjon 2000-nel a turbo" erzes.
- Jo a valto. A modern valtokra jellemzo betegseg itt is megvan: mindennapi hasznalatban remek, de picit akad tul gyors valtasoknal. Egyebkent a valtot egy pici LED vilagitja meg a plafonrol. Kezdo vezetok orulhetnek mert este is latjak hol all a valto (talan a kozepkonzolon kellett volna meg dolgozni egy picit ilyen hulyesegek helyett).
- Remek hangu hifi (Bose), sajnos a rendes Ipod kompatibilitas kimaradt, csak egy sima aux bemenet van. A radio vetel is megfelelo, es a rejtett antennanak koszonhetoen nem lehet letorni se a mosoban :)
- Az elsore picit kemenynek tuno ulesek remekul teljesitenek hosszutavon. Hatul a kagylositas miatt 5 embernek picit kenyelmetlen.
- A legtobb funkciot konnyu kezelni (klima, radio, tempomat, stb).
- Remek Xenon fenyszoro amit meglepo modon egyaltalan nem lehet kikapcsolni. A kanyarfeny csak gagyi statikus.
- Otletes csomagtarto (hatulrol dontheto ulesek, tetovel huzodo rolo, jo helyen levo lampa). A merete az erosen lejto teto miatt nem kiemelkedo, a kalaptarto felett lenyegeben mar nincs hely.

Negativumuk:
- A kozepkonzol nyomja a terdet.
- Picit raz a futomu, es ezen a kisebb teli kerekek se segitenek sokat.
- A csomagterajto nehezen csukodik, illetve a gazrugo tul gyenge hogy magatol kinyissa az ajtot.
- A dizel reszecskeszuro elegge megnoveli a fogasztast, ha csak rovid (kis)varosi szakaszokon van hasznalva az auto.
- Hatul konnyen parasodik, ha nincs magasra allitva a szellozes.
- Hatul picit elall az egyik muanyag az ulesek mindket oldalan.
- Az automata ablaktorles allitgatoja mintha semmit se erne (mindig ugyan ugy dolgozik).
- Az indexkar nehezen ter vissza a baloldali allasbol.
- A kormanyrol vezerelheto szamitogep majdnem jo, de osszessegeben nehez es korulemnyes hasznalni. A kijelzo tul pici lehetett a tervezok szamara, mert az orat es az aktualis fogyasztast egyszerre nem lehet megnezni.

- - egyszer nagyon elkezdett fustolni egy rovid idore (ez a reszecskeszuro mellett kulonosen meglepo, bar gondolom annak volt rossz napja) -

Fenntartási költség (7) Évjárat 2008
Előző autója? Laguna Következő autója? 3