Autók » Mazda » 6 (2008-2012)

6 2.0 TE PLUS

Olyan jó, mint amire számítottam

Nálam nem volt kérdéses, hogy milyen márkájú autót válasszak. Egy Mazda 3-ból ültem át és az is 3 éven keresztül hibátlanul, megelégedésemre működött. Már alig vártam, hogy kijöjjön az új 6-os széria. Az elsők között vásároltam meg.
A kocsi most volt egy éves, idáig összesen 15.000 km raktam bele. Természetesen semmilyen meghibásodást nem tapasztaltam. A fogyasztása 8,8 l/100 km úgy, hogy főként városban használom.
Az autó műszaki paramétereivel maximálisan meg vagyok elégedve, mind a motor ereje, mind a futómű, fék közel tökéletes. A váltónál tapasztaltam, hogy a 3. fokozatot néha karcosan veszi be.
Azért pár apró bosszantó dolog van amik a következők:
A központi kijelző nagyon kicsi, ma már a hasonló kategóriájú autókban sokkal nagyobb és modernebb kijelző található. Tudom 500.000 HUF felárért elérhető modernebb nagyobb kijelzős Navigációval ellátott központi egység, de ez egyrészt drága és még Mo. térkép sincs hozzá!
Belülről a központi zár gombnyomásra nem zárható.
Nincs pót, vagy szervizkerék.
Lassan elérkezik az első szerviz ideje tapasztalataimról beszámolok. Azt már tudom, hogy melyik szervizekbe nem fogom vinni.

- Semmi

Még nem volt szervizben