Autók » Mazda » 6 (2008-2012)

6 2.0 TE Automatic

Mukinak becézzük

Honda Civicünk 13 éves lett és a családi tanács úgy döntött, hogy 8 éves használat után jöhet a csere. Mindenképpen nagyobb autót kerestem, benzinest 2.0 körüli motorral, lehetőleg japánt. Több havi olvasgatás után 4 típus maradt: Accord, Avensis, Octavia, 6-os.
Igazából az Octavia esett ki a leghamarabb, ilyen motorral nincs, turbót nem akartam. Az Avensis formája annyira nem tetszett, inkább az Accord felé hajlottam, az előző kocsi kedvező tulajdonságai miatt is. Aztán kiderült, hogy az Accord mérete belülröl bizony annyira nem nagy, mint amire számítottam. Teljesen hátratolt vezetőülésnél nem sok hely marad mögöttem, így fájó szívvel lemondtam róla.
A 6-os formája mindig is nagyon tetszett, a népítéletek olvasgatása meggyőzött, hogy a minősége is megfelelő lesz.
Külön megérne egy posztot a keresgélés, tárgyalás a nepperekkel, aztán rájöttem, hogy itthon belátható időn belül nem fogok autót találni, irány Németország.
Végül 3 hónapnyi keresgélés után sikerült találni megfelelő autót a luxemburgi határ mellett.
Szóval az autó: bőséges a helykínálat, hatalmas a csomagtartó(5 ajtós). Belül nem tudok hibát találni, a kényelem nekem megfelelő, persze az is számít, hogy miből ültem át. A Bose hangja nagyon jó. Amitől tartottam, az a kemény rugózás, a Honda után ez is felüdülés. A fogyasztása 7,8 - ezen még dolgozom, hogy kevesebb legyen.
Ami a legnagyobb problémát okozta, az a váltó. Soha nem volt még automatám, így meg kellett szokni. Városban nagyon kényelmes, külföldi hegyi szakaszon viszont nagyon szokatlan volt, összevissza váltogatott, néha sokáig gondolkodott, mit kéne csinálni, előzéskor ugyanez. Nyilván össze kell szoknunk.
Népítéletben olvastam olyant, hogy hangos a motor nagy sebességnél. Mihez képest? A Civicben 130-nál a rádiót sem lehetett hallani, azért ez jóval csendesebb.
Egyszóval: tetszik.

- Rendszámvilágítás izzó kiégett

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Civic 1,6 ESI 2001 Következő autója?
Verdikt (8.9/10)

Mazda 6 2008 (2008)