Autók » Mazda » 6 (2008-2012)

6 2,0TE dizel Sportcombi

Ez sem az igazi

Úgy látom kezd elszállni a lila köd a MAZDA6-ról, elég sokan írnak róla nem túl hízelgő dolgokat. Úgyhogy mostmár én is le merem írni a rossz tapaszatalataimat. Francia autó után választottam, hosszú időbe telt mig megszoktam a sok-sok hiányosságot. Sorolom, bár ezeket már többen leírták: gyári adathoz képest jóval nagyobb fogyasztás, induláskor automatikus ajtózárás hiánya, csomagtartó nem nyitható, csak ha a vezető kiszáll, vagy leállítja a motort, a fedélzeti komputer kevés információt ad, a kormányról történő távkezelés elég bonyolult. A motor (140 LE) átlagos, de inkább kevés, alacsony fordulaton erőtlen, városban ezért állandóan kapcsolgatni kell. A pótkerék hiánya elég riasztó, ezt is elég sokan megírták, még szerencsére nem volt rá szükségem. A beltér elég egyszerű, a kuplung nagyon kemény.Valaki írta a bécsi díler válaszát, hogy magyar vásárlónak nem kell tetőablak, én úgyanezt a választ kaptam a kártyás indításra.
Hogy jót is írjak: Jól összerakott autó, kitűnő futóművel, a külső forma nagyon eltalált
Összefoglalva: Nagyon jól összerakott autó kitűnő útfekvéssel, csak európai vásárlókhoz kellene igazítani

- Mindkét kulcs távirányítója többször, hangszóró az ajtóban, hátsó tolatóradar, nyikorgó űlés

Fenntartási költség (7) Évjárat 2008
Előző autója? Következő autója? ?
Verdikt (5.6/10)

Mazda 6 2008 (2008)