Autók » Mazda » 6 (2008-2012)

6 2.0 Dízel GTA

Egy élvezetes tuningolható dízelkályha

Mivel előtte is egy dízel mazda-6-ban ültem gondoltam, hogy nem lesz rossz.
Hát nem lett az.
Minden kis idétlenséget kijavítottak a korábbi mazda-6 szérián, ami nekem nem tetszett. Az ablakok automaták lettek, jobb lett a kormány szervó stb.
És nem rontottak el semmit.

Két kritikát tudok megfogalmazni a vassal kapcsolatban. A rugózás igazán sportos. Budapestre nem való. (illetve adja az út érzetet és olajcsere szervizenként ígényli a futómű ellenőrzést ha nem kíméled és meg akarod őrizni a futómű zoom-zoom érzését) Eszményi egy autópályán és jó úton élvezet hajtani, de ha rossz az út kapaszkodni kell és zsigerben érzed, hogy gurul.
A második dolog pedig privát, nem szeretem a bőrt egyáltalán! Elegáns ez a fél bőr fél nem bőr, de én nem vagyok bőr párti még ha ilyen szép akkor sem de GTA-t nem adtak bőr nélkül. (de mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom).

Egy tanács a mazda-6-hoz, vigyétek el csiptuningra (rendes szoftveresre, nem tuning boxra gondolok) és kb. kijön belőle a 17O ló meg a 4OO Nm feletti nyomaték, ami jobb érzés (sokkal jobb) és nekem még kevesebbet is eszik mert ugyanolyan nehéz a lábam de jobban megy, hamarabb lehet felváltani és nem nyel annyi gázolajat. 4O ezret mentem már vele tuninggal és nagyon jó, nem arról szól, hogy 22O tempomattal menjen, hanem ha kell jobban gyorsul előbb jön meg az erő, igazán kényelmesen viselkedik (kicsit olyan mint a 2.2 dízel motorral).

- Elektromos tükör állító oldalkiválasztó gombja. - Garanciális cserében javították. - - Vezető oldali üllés állítójáról leesett rögzítő alátét miatti lötyögést garannciában javították.

Mazda Mester Bp. Reiter F. u.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? TE 2.0 Dízel Következő autója?
Verdikt (9.3/10)

Mazda 6 2008 (2008)