Autók » Mazda » 6 (2002-2007)

6 2.0D 143 LE TS2

Vegyes érzelmek

8 évesen vettem egy régi Picassot cseréltem le miatta. Meggyőző volt a hatalmas csomagtartó, a még mindig vonzó dizájn és a 2 literes 143 lóerős motor. Külföldön élünk, ahol általánosságban magassab az autók futásteljesitménye, főleg a sok autópályázás miatt. Én magam is 40e km-t tekertem bele egy év alatt. Valamelyik itéletben olvastam, hogy olyan már pedig nincs hogy 3km előváros és 20-30km autópálya. Pedig de én napi 70-80km-t autózok, igy számomra hááls extra a tempomat is nyomós érv volt a vásárlás mellett.
A kényelemmel minden rendben volt. Az ülések teljesen korrektek. A hátsó lábtér picivel lehetne nagyobb, én átlagos magasságú vagyok, igy a gyerekeknek teljesen rendben volt, de nem szerettem volna hosszú távon magam mögött ülni.
A belső teljesen csendes nem nyiszog, recseg 8 évesen sem. Bár az üléskárpitok elég bolyhosak voltak, ilyet még nem láttam, lehet, hogy csak a szövet miatt...
A motor kellemes utitárs, sokkal több van benne, mint ami nekem kellett.Bár a családi utazásokkor telepakolt autóhoz kell a kraft. 6 gangos váltó 2100 körül pörgő motor az itteni max sebesség határhoz (112km/h - talán egyedül én tartom be :) )A fogyasztás tempomattal 5-5.5l. Teljesen baráti.
Ami vizont nem tetszett... A Mazda szerint gondozás mentes a részecskeszürő... és 250ekm-t bír. Hát nagyon nem. Szinte állando autopályázás mellett 5ekm után felvillant a lámpa. Végigjártam az ilyenkor szükséges köröket, adalék, magas fordulatszám, stb. nem segített. Végül az eltávolítás mellett döntöttem, ami elég fájdalmas 140e Ftba került, de megnyugtattak, ha kicserélem 350 ezerért újra, lehet hogy 1-2 év múlva ugyan ez lesz a helyzet. A pozitív hatása a műveletnek élénkebb reakció és 10% fogyasztáscsökkenés. A fórumokon nagyon sokan szidják a Mazdát és sokan szenvednek ugyan ezzel a problémával.Eltávolítás után szinte napra pontosan egy évvel megint feljött a DPF lámpa, a szervíz csak széttárta a kezét... Lelke volt a kicsikémnek...
A másik a korrózió... szépen sorban ABC sorrendben, előről hátrafelé elkezdtek megjelenni aprócska barna foltok a kasznin... Szegény vihavert 12 éves Picassomon nem volt egy sem...
A csúcs a folyton beázó csomagtartó volt. Esős az ország, így sajnos havonta kellett kimernem 1-1.5 l vizet a pótkerék tartójából. Kis aprócska papírkorongok vannak szigetelés gyanánt a kárpit alatt, és hát nem igazán váltották be a hozzá fűzött reményeket.
Ezen kívül semmi nem történt. 40ezer km alatt egyetlen izzót cseréltem.
Kicsit vegyesek az érzelmeim, mert ebben a kategóriában picit többen vártam, bár összességében a megbízhatóság és kényelem egalizálta a megítélését.

- DPF részecskeszűrő (eltávolitás és remap után egy évvel feljött megint)

Avontuning

Fenntartási költség (2) Évjárat 2007
Előző autója? Xsara Picasso Következő autója? C4 Picasso
Verdikt (4.6/10)

Mazda 6 2002 (2002 - 2007)