Ülj be és menj!
12 évesen vettem átmeneti autónak. Nagyobb kategóriából ültem bele, és utána nagyobba ültem tovább. De korábban ezt a kategóriát hajtottam sokat, úgyhogy tudom ahhoz hasonlítani.
Maximálisan mellette:
- mai napig szép külső
- teljes technikai megbízhatóság
- a SPORT változatban bazi nagy csomagtartó, nagyon jól pakolható, messze jobban mint a mostani 3-mal nagyobb kategóriás kocsimé
- a benzinmotor totál elnyűhetetlennek érződött
- nagy plusz hogy láncos a motor, így nem kell szívnod a vezérműszíj cserével vétel után
- a szürke plüss belsős változat a mai napig kellemes a szemnek a korosztályát tekintve
Ami kevésbé jó:
- az ablakok hőszigetelése pocsék - ha süt a nap, megpusztulsz benne, pedig gyári üvegek voltak benne
- autópályán zajosabb motor, de ez ugye nagyon relatív
- amivel tuti foglalkoznod kell, ha még előtted nem javították meg: kuplung és hátsó ívek rohadása.
Enyémen szerencsére a hátsó ív már javítva volt,
a kuplung annyira kemény volt amikor vettem, hogy eleve kalkuláltam a cserével.
200 000 körül azt mondják mindnek felkeményedik a kuplungja és akkor edzés a vezetés.... Én komfort okokból cseréltem.
Az biztos: akinek eladtam, simán elhasználja még évekig komoly hiba nélkül.
Vételi tapasztalat:
rémisztően sok a rom a piacon belőle. 12-t néztem meg vásárláskor. A 12. nyert.
Ne ülj bele poshadt szagú, kintről válogatás nélkül behozott roncsokba.
Tök jó kocsi, ha ez a kategória kell Neked - vegyél egy jót és szeretni fogod!
Én 2.0-t kerestem, de az állapota miatt végül 1.8-ast vettem.
Az állapotok miatt sokkal jobban jártam az 1.8-asommal mint a temérdek szakadt 2.0-ssal jártam volna. Szóval néha az 1.8 több mint a 2.0 :) Legalábbis így használtan :)
- Kuplungszett 100 000
Mazda Mester, PestJó, rendesek, persze maszek feeling (nem tudsz leülni sehova, + néha a tájékoztatás kicsit döccen)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2002 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 197000 |