Smiley cru´zer: sielésre, firenzébe, kerószállitásra :)
...első autóként?.. pengeee!!.. alufelnik, csendes, franko´ erős diesel.. 310Nm!!.. ami 2000es fordulaton berobban.. Átvétel után a német A3-ason.. "melegitettem be", igy "csak" 140-el.. ami ott a jobb szélső sávra elég..
aztán később egyszer 230km/h-al mêg kiêgettem a kormot belöle.. By the way ebbe a kocsiba nagyon kell a 6. fokozat (a második generációs 6-os kapott is) - a motorban a nyomaték absz. elegendő, nagyon halk, többen meg benzinesnek is hitték.. stabil, jól navigálható :)) /pl. seb.függö szervo/
Lámpás gyorsulgatási versenyre ez NEM való, autopályára/hosszu utakra annál inkább. Többször vezettem 1000km-eket minden gond nélkül. Kényelmes, rengeteg hely (elöl+hátul), 6légzsák: kiválló cruiser. Engem sosem hagyott ott, mindig egyből indult.. végigkirándultuk vele európát. Meg a korzikai hegyi utakon is igen jól vizsgázott, ahol persze a 20 eves 406osokkal ugyis letolnak a helyiek..
Pöpppec kis gép. Talán szokatlan lehet a nagy feneke, annak aki kisebb autókhoz szokott. Kicsit furcs, h alapárban nincs benne a hátsó ablaktörlő.. de ez csak a kritika kedvéért. Én céges autóként "hajtottam".. hóban-sárban-nyárban.. ..szomorúan váltam meg tőle..
Most egyelőre kipróbálok pár egyéb márkát, aztán egyszer veszek egy sajátot.. ;)
Kommentek:
- kényelem miért nem 10?: páraelszivó az ülésebe.., csomagtartó lehetne még egy kicsit nagyobb
- fenntartás: 20e-ként kell szerviz.. én kb.47-et fizettem anno
Szumma: mint mondtam, remek gép!!! ha van ennyi zsettád..
--------------------
azóta kipróbáltam egy2 kocsit:
- citro C1 egy évre: ehhez képest egy álom
- 95-ös E36 cabi: ehhez képest nagy, modern, civilizált, de nem fun!
- első évjárat E46 328i: hmm.. :) lehet, h mégse lesz másil Zoo-m..
cheers
holzfreiweiss
- kiesett egy müanyag cső az utastérbe (klima/levegő terelő)
Szeged, Mazda hivatalos szerviz
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |