Olajtemető rozsdakupac - de csinos kombi
Egy hibátlan Corolla kombit cseréltem le a Mazda 6 kombira a nagyobb méret és a kicsit erősebb motor reményében.Végig vezetett szervizkönyv, megkimélt, így a viszonylag nagyobb futás ellenére is bíztam benne. A termosztát szinte rögtön tönkrement, ami nem volt komoly költség, viszont hamar kiderült hogy az olajat fogyasztja. Főként nagyobb fordulatszámon - ez az együtt töltött egy év végére kb 1 liter lett 400 km-en. Emellett csúnyán rozsdásodott az ajtók alja és kezdett a kerékjárati íveknél is. Nagy csalódás volt, hogy a nagy karosszériával az 1.8-as motor nem bír - nevetséges menetteljesitmény és magas fogyasztás jellemzi - városban és autópályán egyaránt.
A Mazda fórumokat olvasva láttam, hogy csaknem minden Mazda 6 produkálja ezeket a hibákat és csak a motor felújítás 250 ezer forint lett volna, ami után továbbra is gond lett volna a rozsda. Így végül lenyeltem a brutális értékvesztést és eladtam áron alul, beleirva a hirdetésbe a hibákat is. Nagy csalódás volt a Mazda, amely remekül néz ki még öregen is, de gyenge minőségű. Három korábbi Toyota után, amelyeknél egyetlen egyszer sem kellett olajat utántölteni, ez különösen szembeötlő
Azóta egy keveset futott Priusom van és össze sem lehet hasonlítani a minőségi ugrást.
- Termosztát (20 ezer forint) - Központi kijelző pixelhiba - Olajfogyasztás (1 liter/400 km) - Rozsdásodás (ajtók alja, kerékjárati ívek, alváz)
Mazda Mester - kissé drága és lekezelő stílus
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 2004 |