Autók » Mazda » 6 (2002-2007)

6 2.0 CDH Evolution III.

Ismét telitalálat

Ez a tizenvalahanyadik Mazda a családban, így lehet, hogy kissé elfogult vagyok.
Ez előtt is egy 6-os dízel kombink volt, és remélem ez után is az lesz!
Nem akartam autót cserélni, mert teljesen elégedett voltam a régivel is, de...
Szervizben voltam, s nézegettem az új (ránfelvarrott) 6-osokat. Majd az értékesítő felajánlott egy próbautat. 143Le,6 sebességes váltó, hmmm. Próbáljuk ki, gondoltam.
Hamar megkívántam az autót, s gyorsan kreáltak egy elég jó konstrukciót.
Nagy volt az öröm megint.

Az autó azóta már elmúlt 2 éves. Még mindig nagyon szeretem. A váltója az előzőnek is nagyon jó volt, de ebben még jobb. A motor érezhetően erősebb, pedig az előző chipelve is volt. Fogyasztásom továbbra is 8 - 8,5, ami a vezetési stílusomat figyelembe véve nem rossz. Már azt is tudom, hogy milyen jó az ülésfűtés. A Bose hifi továbbra is kitűnő. Érzésem szerint a futómű is jobb lett.
Mióta vidékre hordom szervizbe, azóta a szerviz költség is csökkent.
Összességében nem tudok negatívumot írni. Sokan írják a DPF - et, mint hibaforrás. Állítólag az enyémben is van. Amikor a gyújtást ráadom akkor fel is villan egy ilyen felirat, aztán nem is látom többé. Remélem ez így is marad!

Talán a cserét elkapkodtam. Igaz, hogy nagyon jó az autó. Több ponton érezhetően jobb az elődjénél, mégsem hozott annyival többet, mint amennyit buktam a cserén. Érdemes lett volna megvárni az újat. Na de sebaj, majd egyszer...

- Az akksi két évesen meghalt. Mondjuk amilyen röhejes cucc volt benne gyárilag, csoda, hogy eddig bírta. Bár 7,2 millióért, akár jó akksit is rakhattak volna bele. - Sebaj, nagyobb gond sose legyen!!!

D&W

Mazda Komárom

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? 6 Következő autója? 6 wagon 2.5 GTA
Verdikt (10.0/10)

Mazda 6 2002 (2002 - 2007)