Évekig vártam rá, összejöttünk, azóta imádom!
A kocsi dögös, évekkel ezelőtt beleszerettem, persze kombin kívül másról szó sem lehetett. Kellett a nagy hely, meg persze összehasonlíthatatlanul szebb bármi másnál (mínusz MPS). Ha már muszáj szidni, gyorsan essünk túl rajta: kényelmetlenebb egy kicsit, mint az előző két francia kocsim, de azok elkényeztettek (minőségben persze nem annyira). Gáz, hogy a műszerfalon a display csak egysoros, vagy az időt látom, vagy a többi adatot, béna, hogy váltogatni kell. A csomagtartóban egy kicsit szerencsétlen, hogy hátrafelé szűkül, ez a hátránya, hogy a kocsi nem dobozszerű, hanem szépen görbül a feneke felé. Ja, és a tolatást 9 hónap után sem szoktam meg, magasan van az ablak, néha jól jön a vonóhorog. És a jó: minden más. A dizájn, az ereje (bár csak 121 lóerős), a felszereltség, a négyfős család pont jól elfér benne, még rengeteg cuccal is. De persze egyedül is jól érzem magam benne, mert sportos (a gyönyörű gyári felnik dobnak rajta), lehet huzatni is. Nekem egyelőre ennyi is elég. Abszolút megérte.
- Az ablakemelők egyszer megmakacsolták magukat, és a vezető oldaláról irányíthatatlanná váltak, de talán azért, mert a gyerekek össze-vissza nyomogatták őket. A szervízben 5 perc alatt rendbe rakták a hibát, és még pénzt sem kértek érte. A vezető oldalán néha egy gomnyomásra lemegy az ablak, néha nem. Logika semmi, mikor hogy, talán ahogy éppen kedve tartja. Egyébként semmi más, a kocsi még csak 9 hónapos.
A Mazda Autó Focusnál vettem, jól lehetett alkudni rá. Azóta oda nem vittem vissza, viszont volt némi rossz tapasztalatom a Mirainál. Alufelni csavarokat kellett vennem, és kétszer is mást hoztak, mint amit megbeszéltünk. Elnézés semmi, csak morgás, aztán végül a régi szerelőm szerzett csavarokat, feleannyiért. Miraiék végül visszautalták a kártyáról levont pénzt, bár egy ideig aggódtam, hogy esetleg lenyelik.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 19000 |