Autók » Mazda » 6 (2002-2007)

6 Sportkombi CD136 TRSI

Az imádott rozsdás gyönyörűség

Belgiumban vasarolt, minden letezo extraval ellatott tipus. A szepsege mellett tokeletesen megbizhato es rendkivul kenyelmes autonak bizonyult. Szinte kizarolag (90 %) hosszutavu utazasra hasznaltuk negy szemellyel plusz tetobox. 74e km utan meg nem kellett fekbetet cserelni. Kezes joszag, varosban is nagyon jo vezetni. Az egesz auton erezni lehet, hogy jol osszerelt minosegi termek. A hajtaslanc minden eleme kivalo. Sajnos az eredeti nyari gumikat 40e km utan ki kellett dobni, mivel elviselhetetlenul zajossa valtak. A legnagyobb baj, hogy kb. 2 eves koraban nagymerteku rozsdasodas jelentkezett a motorterben. A kulonbozo tartokon, csoveken es ontvenyeken kivul fenyezett alkatreszek es a karosszeria is rozsdasodott. A belga szerviz nagyon korrekt modon allt hozza es - ha lassan is - mindegyik altalam kifogasolt alkatreszt, illetve elemet cserelt vagy atfestett. A kivancsisagom miatt egy hazaut alkalmaval egy otthoni "szakszerviznek" is megmutattam az autot. A "szakemberek" hozzaallasat inkabb nem minositem, ugyanis kozoltek velem, hogy lattak mar ilyet es persze mindent meg tudnak javitani, de az ilyen jellegu rozsdasodasok nem tartoznak a garancialis javitasok korebe, mivel ez a "szakszerutlen" hasznalat, illetve tarolas eredmenye. Amikor az is kiderult, hogy foleg autopalyan hasznalom az autot, akkor azt is hozzatettek, hogy egyertelmuen en vagyok a hibas mert, nem mostam le minden egyes ut utan a motorteret es az alvazat. Egy 2 eves es kb. 8 millios auto eseteben nem hiszem, hogy ez elfogadhato magyarazat lenne. Erre szoktak mondani, hogy "no comment". Eredetileg hosszabb tavra terveztem az autoval, de menteni szeretnem a menthetot es ezert a rozsdasodas miatt becserelem egy Mazda 5-re.

- 1. kormanymuszervoban a rasegites csokkent
- 2. kormanymubol halk koppano hang
- 3. motorterben nagymerteku rozsdasodas
- Minden garanciaban javitva

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Opel Zafira Következő autója? Mazda 5
Verdikt (8.1/10)

Mazda 6 2002 (2002 - 2007)