A majdnem tökéletes családi autó
Nagyon jó autó. Kényelmes, jól megy és valahogy sugárzik bel?le a megbízhatóság. Jól pakolható a csomagtere és kényelmes a belseje. A kapcsolók jól kézre esnek és bármihez nyúlsz kiváló a min?ségérzeted. A váltó klasszis, automatából ültem vissza, de nagyon jól döntöttem, ezzel váltogatni valóban élvezet.
DE...
Két "apróság" nagyon megkeseríti az életem:
1. Nyikorog az ülésem, mégpedig állandóan és bántó hangon. El?ször a kötelez? szervíz alkalmával jeleztem egy év után, de mivel semmi nem változott, feltételeztem, hogy nem foglalkoztak vele, ezért szervízt váltottam. Sajnos kétszer megkoccantottak, így újabb két alkalmam volt szólni a változatlanul nyikorgó ülés végett, de továbbra is erdmény nélkül. Ezúttal nem váltottam szervízt, egyrészt mert amúgy nagyon kedvesek és segít?készek voltak, másrészt mert állítólag a Mirai a legjobb, nem akartam kisérletezni. Azóta újabb két alkalommal voltam a szervízben, immár kifejezetten az ülés miatt, de az a mai napig nyikorog. Most várom az új ülésmechanikát, addig öli az életem tovább a nyikorgás.
2. A Mazda 6-ra is igaz a bölcsesség: amit szeretnél bele, azt gyárilag rakasd bele! Ha hozzányúlnak, vége a csendnek a m?szerfalon! Próbáltam szólni miatta, a szervíz segít?készségével ezúttal sem volt baj, de minden javítási próbálkozásnál csak rosszabb lesz, nyilván egyre jobban fáradnak a tartó elemek. Az ülésmechanikával együtt jön egy új középkonzol borításom, ezzel talán legalább néhány hangszer kiesik a zenekarból.
Összességében nagyon tudnám szeretni az autót, de a több mint egy éves nyekergés (4 hónap után kezd?dött) már kikezdte az idegeimet, ?szintén nagyon szerencsétlennek érzem magam, amiért éppen én fogtam ezt ki.
Mindezzel együtt csak ajánlani tudom, meggy?z?désem, hogy a gondom egyedi pech, és ha már valaminek el kell romlania, akkor még mindig inkább ez. (Off, de cimborám egy évesnél fiatalabb "játék végét" hajt, ezalatt futóm? állítás 3 naposan, komplett kormány és fékrendszer csere, számtalan elektromos hiba. El?fordult, hogy a szervíz idejére kapott csereautója is elromlott.) Ha erre gondolok, rögtön halkabban nyekereg az ülés és kevesebbet zörög a m?szerfal :)
- Semmi a bosszantó apróságokon kívül. Vagyis egyfel?l hibátlan, másfel?l képzeld el, hogy MINDIG, amikor közlekedsz, hallgatnod kell egy éles hangú nyikorgást, egy rezonanciát és két különböz? hangú kopogást. MINDIG, ÁLLANDÓAN.
Mazda DW
Autó Mirai