Autók » Mazda » 626 (1987-1996)

626 2,0i

Igavonó barom

Az autót egyszerűen imádtam. A fiammal meg1ező kora és gyenge 90 lóereje ellenére ment mint a megveszekedett fene. Többen egy tankhoz hasonlították, hisz lassan gyorsúlt fel, és lassan állt meg. De ha ment, akkor nagyon ment.
Kényelem: Puha plüss belső, állítható deréktámasz a sofőr ülésben, elektromos ablakemelők, magasságban állítható ülések...
Futómű: Na ez az egyik gyengepontja az autónak. Olyan kemény volt, mint egy székely szekér, arról nem is beszélve hogy kormányszervóról nem is hallott a járgány. 1-2 hét alatt azért megszokta az ember, bár minden parkolás felért egy edzéssel.
Motor: Motorikusan kicsit gyenge, de a célját tökéletesen ellátta addig a pillanatig míg az m7-esen 160-nál hirtelen kék füst nem kezdett dőlni a motortérből. Balatonról feljövet kilehelte a lelkét.

Persze nem árt hozzátennem, hogy volt mikor 2évig egyhelyben állt, és olyan is volt hogy 3-an használtuk gyakorlatilag 0-24 órán át. Nem ment egy henger? Nincs gond elvitt a másik három. Kettő nem megy? Hát... sebaj, kicsit többet fogyasztott(15liter) de elvitt kettővel is, menteközben majd bekapcsolt a többi is.

- Kopó alkatrészek, aztán szépen lassan jöttek elő az "öreg autós" rejtett hibák, amik vagy jelentkeztek vagy nem.
- Generátor csere 120000nél.

Szerelőhöz olyanhoz vittem, aki épp elfogadta a kihívást.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1988
Előző autója? Következő autója? Suzuki Swift 1,3 vvt