Autók » Mazda » 5 (2005-2011)

5 CD 110 GX

Tolófülü elefánt

Hosszas keresgetés után kötöttünk ki a Mazdánál. Hét üléses egyterű kellett, de a preferált Galaxy ára túlzásnak bizonyult, négy éves darabok pedig iszonyúan lehasználtak.

Ez viszont lényegesen kisebb. Első dízel autónk, nagy reményeket fűzök a fogyasztásához. A felszereltség magasabb, mint amit valaha is reméltünk, bár a ködlámpa és ülésfűtés így is hiányzik. (A régi dobozosunkban volt.) Egy hete van nálunk a kicsike, szóval túl sok tapasztalatunk még nincs. A három gyerek számára elég a középső sor, bár a középen ülő purdé a variálható üléslap miatt majd egy fejjel magasabban ül, mint a tesókák. A biztonsági öv is praktikusabb lenne, ha nem a tetőből, hanem németesen az ülés háttámlájából lenne kihúzható.
A csomagtartó kárpitozott alja miatt csúszkálnak benne a cuccok, ide majd valami gumiszőnyeget kell betennünk.

A vezetési élményben viszont simán veri a korábbi autóimat. (Kivéve a kacsát, annál nincs nagyobb érzés, főleg letekert tetőnél.)

Remélem az idők során nem kell módosítanom ezen a kedvező képet festő méltatáson.

- Bal oldali tolóajtó teljesen nyitott állapotban nem akad be mindig, lejtőn tartani kell.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Combo Tour 1.6 Következő autója? Talán az új MPV
Verdikt (7.7/10)

Mazda 5 2005 (2005 - 2007)