Autók » Mazda » 5 (2005-2011)

5 CD143GTA

Szerelem első látásra (már múlik)

Premacy DiTD GT után ültem át az M5-be és rögtön megtaláltam a megfelelő üléshelyzetet. A motor sokkal csendesebb és erősebb mint elődjéé. Érdekes a fogyasztásmérő , mert nem hajlandó az átlagfogyasztás 7,4liter alá menni még országúti 90 Km/h-nál sem, holott a pillanatnyi fogyasztás 6,2 l , menjek akár 200 Km-t egyhuzamban. Lehet, hogy gyári beállítási hiba? A másik bosszantó hiányosság a drága pénzen adott navigációs rendszer (kb 800.000.-) amihez nem lehet magyar térképet kapni, és nem is várható egy éven belül. Sajnos mostmár egyáltalán nem, mert megszünt a szerződés a Navteq és a Mazda között.Nyelvezete az összes EU nyelven kommunikál kivéve a magyart (korrekt ez???). ... na mindegy! Különben jól vezethető , dízel létére még sportos is. Elnézem a sok benzines autót, ahogy erőlködik egy hosszabb emelkedőn.A tempomattal beállított sebességet mindíg tartotta, ott is ahol a benzinesek már visszaváltottak.

- Toladókamera kerékelfordulás érzékelője? kontakthibás.
- Néha hátramenetkor nem jelennek meg a sárga vonalak.
- Piti de bosszantó hiba. Gyári gumik rendellenes kopása miatt 20E km-nél mind a négy gumi garanciában csere. Valamint mindkét hátsó kerékcsonk csere.

Zakar és Társa Cegléd.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? Premacy DiTD GT Következő autója? Mazda
Verdikt (6.8/10)

Mazda 5 2005 (2005 - 2007)