Autók » Mazda » 5 (2005-2011)

5 2.0. D

Számomra mindenben tökéletes

Miután rádöbbentem hogy a Seatom egy rakás ürülék, váltanom kellett.Mindenképpen dízel és nagy autó kellett mivel sokat is megyek , sokszor hosszú távra és a céges üzemanyagkártyát használhatom. Mivel rajtavagyunk a gyerektémán így egyterűekben gondoloztunk. Ford Cmax, Ford Smax, Opel Zafira és Mazda 5 voltak a kiszemeltek. A cmax a feleségemnek nem tetszett. Az smax drága volt nekünk. Így maradt az opel és a mazda. Elkezdtem nézegeni mind a kettőt itthon. Csupa széthajtott lelakott példányokat találtam 1.7 misi-ig. Ezért elkezdtem inkább nyugaton keresgélni, ekkor már csak mazdákat és csak magán hírdetőktől.
Az autót 2015-ben vásároltam Ausztriából egy idősebb hölgytől.
Végig márkaszervízben volt szervizelve, olaj időben cserélve , stb.
Egy alváz és üregvédelem ráfért mint minden mazdára.
Az enyém 5 személyes, alap változat vajszínű plüss belsővel.Kívül metálszürke. A lényeg számomra az volt hogy legyen benne klíma, elektromos ablak és legyen jó állapotban. Ezek meg is vannak benne híánytalanul.
Ami nagyon híányzik a seatból az a menetstabilizátor, tempomat, külső-belső hőmérő.
A tempomatot és a hőmérőt azóta beleszereltettem.
Amikor megjött az autó és forgalomba helyeztük egyből kapott egy friss olaj és szűrők cseréjét, vezérléscserét és a biztonság kedvéért 4 új nyári gumit mert közeledett a nyaralás ideje és mindig közel oda-vissza 3000 km-es útra megyünk nyaralni.
Hatalmas csomagtere mindent elnyelt eddig. Nyaralni 4-en mentünk. 2 férfi 1-1 bőrönddel és két hölgy 1-1 bőrönddelés megszámlálhatatlan kacattal. A csomagtartóba simán befért minden úgy hogy még a rolót is be tudtuk húzni a csomagok felett.
4 személyre nagyon kényelmes. A hátsó sor középső felhajtható ,,ülése" egy büntetőpad. csak rövid utakra ajánlatos használni. Nekem a legtöbbször fel van jatva és hűtőládát rakok a helyére ha megyünk valahová.
Fogyasztásával, menettulajdonságaival teljesen elégedet vagyok. Erős, dinamikus, ha kell könnyen megindul. Bírja a tartós nagy sebességet.
Szép halk menet közben is.
Eddig autóim közül ezt szeretem a legjobban ,bár a zastava nagyon híányzik :-)
Én csak ajánlani tudom mindenkinek

- Első lengéscsillapító csere, gyakori fényszóró izzó csere, alvázvédelem

Bence Autószervíz DorogKorrekt, gyors, pontos

IsmerősKorrekt, gyors, pontos

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? Altea Következő autója? 5 vagy 6
Verdikt (10.0/10)

Mazda 5 2005 (2005 - 2007)