Kényelem, sportosság, praktikum-Mazda5 a neved!
Másfél éve használom az autót gond nélkül. Naponta, vegyes használatban, van benne város, országút, autópálya, Budapest egyaránt.
A szervízek közt volti lyen is olyan is, lásd külön a szervízeknél, de ez független az autó minőségétől, amit csak dícsérni lehet!
Kényelmes, nagyon jól vezethető, igazi örömautó, ha ebben a kategóriában lehet ilyet mondani. Minden a helyén van, ergonómikusan, kényelmesen kezelhető. Rengeteg az extrafelszerelés, a menetstabilizálótól a tempomaton át a kipörgésgátlóig sok-sok minden, amit más autókon kemény felárakért mérnek. A motor kiváló, csendes, erős, most egy pici chiptuninggal még robbanékony is.
Most olvastam néhány negatív véleményt a rovatban, nem tudom komolyan venni, ha valaki azon nyafog, hogy bejön a kiegészítő fűtés szaga a kocsiba, ahelyett, hogy örülne, mert neki legalább van ilyen, mások meg megfagynak a járművükben. Egyébként ha állunk, a kipufogó füstje is bejöhet, bármelyik autón. Olyat is olvastam, hogy túl egyszerű a belső tér. Hát nekem például jobban bejön, mint sok agyoncsicsázott autóbelső, a funkcionalitása pedig kimondottan remek, a sok tárolórekesszel és a jól áttekinthető, egyszerűen kezelhető műszeregyüttessel.
Az illető azt írja, hogy nem elégedett és a következő autója C4 Picasso lesz. Ezek után csak annyit: megérdemli, aztán majd írja meg 1-2 év múlva a véleményét, de őszintén.
Az, hogy a fényszóró automatikusan bekapcsolódik, szerintem nagyon is jó ötlet, biztonsági szempontból és a be nem kapcsolása miatti büntetés megúszása okán is! Egyébként kikapcsolható, ha helyzetjelzőre váltunk, de mi értelme lenne? Több mint 40 000 km után égett ki az egyik és kisvártatva a másik fényszóróizzóm, néhány száz Ft-os kötség, nem sok a biztonságért.
Állítom, hogy kategóriájában a legjobb vétel a Mazda 5, szép, sportos forma, jó motor, jó futómű, 7 személyes utastér, korrekt ár a sok extrafelszerelést alapáron adó tipusnál.
- Semmi hiba eddig
Autó Nippon Győr
Csak a kötelező szervízek, korrekt, gyors munka és nem tagadták meg a hozott alkatrészek és olaj felhasználását.
K & T Mazda szervíz Komárom
Vérlázítóan próbáltak lenyúlni amikor ott akartam a kötelező szervízt megcsináltatni. Csak gyári alkatrészt és az ő méregdrága olajukat akarták betetetni az autóba, vagy ha én viszek olajat, 2000 Ft/l ugynevezett megsemmisítési díjat akartak felszámolni! Ez 10 000 Ft lett volna önmagában! Olajkereskedelemmel is foglalkozom, tudom, hogy a szervízeknek nem kell ilyen díjat fizetniük. Tőlük is ingyenesen viszik el a fáradt olajat, tehát nincs mit továbbszámlázniuk az ügyfeleknek. Ez egyszerűen rablás!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 52000 |