Csalódás, csalódás, csalódás
Mazda 3-ast cseréltem le decemberben, mert abba kevés dolgot lehetett belepakolni. A vételnél számított, hogy japán, nagy, kényelmes, megbízható. Tetszeni már az elején sem tetszett, de gondoltam majd csak megbarátkozom vele. A tesztvezetés rövid volt és fura, meglepett, hogy egy sportos autóból hirtelen két fejjel magasabban ülök. Szokatlan is volt.
Átvétel után, szinte minden nap egyre jobban utáltam. Nem volt olyan közvetlen, mint a 3-as. Próbáltam megszokni, Isten és az asszony tanú rá, de valahogy nem ment.
A motorja kifogástalan, alacsony fordulatról is nagyon meg tud lódulni. 150-ig toltam, mert ugye új autó, és kímélni kell az elején. A kanyarokban dőlt, de rettenetesen. Egyszer csak az ESP mentett meg attól, hogy egy sima kanyarban ne végezzem a szalagkorláton. Megjegyzem előtte ugyanazt a 3-assal 100-120-as tempóval simán vettem ESP nélkül.
Szóval nekem az autó nagy csalódás volt. Megtanultam, hogy ilyen egyterűm soha többet nem lesz még1x, mert Nekem nem nyújtotta azt a vezetési élményt, amit vártam a Mazdától. Ebből az autóból nekem nem jött át a zoom-zoom érzés.
Sajnos akkorát buktam az alig három hónapos autón, hogy most egy diesel 323F-be kellett átülnöm. Bízom benne, hogy mihamarabb - még az idén- újra egy 3-as volánja mögött ülhetek. Nekem az az autó a csúcs.
Az 5-ös pedig egy roppant kellemetlen emlék marad csupán.
- semmi. Újan vettem, és szinte így is adtam el.
D&W
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |