Autók » Mazda » 5 (2005-2011)

5 2.0 CD 110 TX 2007

csak az a DPF ne lenne!

Jó lenne, de a DPF miatt sajnos nem teljes az öröm. Nem szabad városi forgalomban folyamatosan használni. A koromszűrő hihetetlen gyorsan, átlag 100 km-ként megtelik és ki kell égetni, amihez legalább 2000 1/min fordulat, minimum 40 km/h sebesség és folyamatos menet szükséges kb. 15 percen keresztül. Ezt városi körülmények között nem lehet megvalósítani, ezért ki kell menni és, hogy minél kevesebb km-t menjek, 2-esben 40 km sebességgel kocogok alsórendű úton, többek rosszalló, vagy sajnálkozó pillantása mellett. A környezetvédő DPF miatt így kb. 10%-al többet futok, mint kellene és kb. 20%-al több dieselt égetek el. Csoda, hogy ezzel együtt is csak 6,5 l/100km az átlagfogyasztás. Igaz, nagyon erős önmegtartóztatással és 30 km/h-tól tempomatos vezetéssel. Csak az a DPF ne lenne! Ismerősöm EURO-4 diesel Mercedesénél fel sem merül a DPF kérdése, jószerével nem is tudja, hogy van-e, csak olajcserénél. Lehet, hogy ezt a Mazda elszúrta? Többször felmerült a kérdés, hogy kell-e ez nekem!

- DPF leszabályozta a teljesítményt. Garanciálisan, sajnálatból is ingyenesen javították.

C-mobil Szeged

Fenntartási költség (6) Évjárat 2007
Előző autója? Carina e Következő autója? lassan már mindegy
Verdikt (6.3/10)

Mazda 5 2005 (2005 - 2007)