Autók » Mazda » 3 (2013)

3 1.5 hatchback

Megbízható családi autó avagy a látványos igásló.

Először is családi autónak választottuk, mert 3 gyerekkel (gyerekűlés+ űlésmagasítók) is kényelmes.

Másodsorban a forma... nem hiába RED DOT győztes, még az új 2018-as széria mellett sem ciki, inkább amolyan jó alap amit tovább csiszoltak!

Használhatóság:
Hosszú utakon nem limuzin, de viselhető, rövidtávon tökéletes. A váltó tűrhető, a kormányzás normális, a fékek nem bólintósak, a kuplung az egyik legjobb amit használtam, az ülésekből az alap kényelmes és a fapados között van félúton. Az alap űlés-szövet kicsit több törődést igényel. A kárpitok jó minőségűek, az illesztésekkel nincs probléma.

Erdőre nem való, inkább autópályára, és jó utakra.
Alacsony építésű, így még a magasabb parkoló-szegélyek is gondot tudnak okozni...

A parkolás, megszokást igényelt, mert elől,hátúl hosszú, és széles is.
Najó annyira azért nem bálna, de a nagybevásárló központok parkolói már szűkösek tudnak lenni.

Belülről viszont kompenzál, dobozos bútorboltból egy konyhányit két körre hazahoztunk vele beltérben. :)

A motorból ezt a kisebbet kérem nem leszólni, mert az átlagos közlekedéshez tökéletes, lendületesen viszi az egyébként relatív könnyű kasztnit még klímával és tele autóval is jól autózható!

Rugalmas autó, sokoldalú használhatósággal, egy látványos igásló.

Ha újra választani kéne ezt választanám!

- Fékbetétek ~40.000 km után

Autóméry, kötelező szervíz, beüzemelés. A probléma ott van, hogy nem kötötték be a vonóhorgot elektromosan. Amikor jeleztem a problémát, hárítottak. Azóta sem működik! Inkább elviszem egy autóelektromoshoz, abban jobban megbízom.

Még más nem látta, most lesz esedékes.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2017
Előző autója? 626 Következő autója? Aygo