Autók » Mazda » 3 (2013)

3 G120

Japán élmény és praktikusság egyben

Sziasztok!
Én mint Németországban élő magyar vettem a fejem egy Mazda3-as vásárlására. Egy 2008-as Focus 1.6 Tdci-ből ültem át (Amivel amúgy nagyon elégedett voltam minden téren, 277.000 kmnél tartottam, ezért kellett túl adnom rajta).
Az autó tesztautóként szerepelt a Márkakereskedésben, 320 km-el sikerült megvennem, 3 hónapos állapotában.
Még a Mazda6-osok nézegetésével, feltérképezésével ragadtam le a márkánál, úgy gondoltam nincs szükségem olyan nagy autóra, de a forma, a kínálat, és a megbízhatóság tetszett...így a Mazda3-ra tértem át, főleg az ára miatt is. Sedan is tetszett volna, de egy 5 ajtós változatban tudtam jó áron találni.
Az autót nagyon szeretem. Minőségi anyagok, vezetési élményt kiválónak mondhatom.
Helykínálat is rendben van...még a kombi után is állíthatom. 5 felnőttel is tettünk már meg 600km-es túrákat, és nem panaszkodtak.
Fogyasztása nagyon lábfüggő, de itt nem 8-10 literekről kell beszéljünk, hanem 6-7 liter :) közti értékekről...imádom!
Márkaszervízbe hordom.A gyári 3 év garancia mellé kaptam egy ajánlatot, miszerint 180€-ért plusz 2 évet tudok vásárolni az első szervízig, éltem a lehetőséggel...így 2020 novemberéig van garancia az autón.
Nagyon tetszik a navigáció, az egész kezelőszerv kézre esik. Egyszerű volt már első vezetésnél is eligazodni mindenen....mi merre, hogyan működik. Az i-stop rendszer nagyon jól használható, gyorsan kapcsol. Az esőszenzoron lehetne finomítani...nem feltétlen a legjobb ütemben törli mindig a szélvédőt. De még ezt sem mondanám hibának.
Olajcsere, átvizsgáláson volt az autó 20.000 km-nél. Nagyon szép állapotban van,a szervízvezető mondta, h így kell kinézni az autónak 20.000 km után.
Ha pár napig nem használom az autót, be kell üljek, és elmegyek vele egy körre, ha más nem a boltba...mert szeretem vezetni nagyon az autót.
Csak pozitívumokat tudok az autóról írni...

- Nem volt meghibásodás idáig

Schwabengarage GmbH Pforzheim (Németország)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2015
Előző autója? Focus 2008 Következő autója? V60