Autók » Mazda » 3 (2003-2008)

3 1.6 CD TX

Tényleg létezik ez a gyagyás ZOOM-ZOOM feeling

kezdjük egy idézettel a gépkönyv első oldaláról:

Zoom- Zoom

A gyerekek ösztnönösen tudják.
Néhány felnőtt még emlékszik rá.
Egy különleges autógyár nem hajlandó feladni.
A felnőttek nyelvén a vezetés élményének örömét
és a mozgás szabadságát jelenti.
De mint általában, a gyerekek ezt sokkal jobban megfogalmazzák,
ők ezt egyszerűen csak "Zoom.Zoom"-nak hívják.
Mi erre törekszünk minden nap.
Ezért alkotunk ilyen autókat.

Zoom-zoom.

Fel tudjuk ébreszteni Önben is újra ezt az érzést?

ehm, beugrott, hogy amíg az autóra vártam, a gépkönyvvel zummogtam:D

Térjünk a lényegre:
Ez egy ad-hoc ítélet lesz, amit később sztem sokszor fogok még bővíteni. Mit írjak? Szuper a vas. Meg kellett szokni, hogy nem benyás, hanem dízel, de miután ráéreztem, semmi gond nem volt vele. Igényeimet kielégíti, és ha valaki nagyon kallerkodni akar és olyan a hangulatom, akkor megkapja a magáét. A feldélzeti számítógép szerinti fogyasztását nem hittem el, utánaszámoltam. Rendre fél literrel magasabb érték jött ki nekem. Szóval a korrigált átlagfogyasztás 6 liter. Szörnyű, nem?:D (1275 kg a kocsi és kb 50%ban városban használom)
Hirtelen kellett autót néznem, okait részletezni nem akarom, mert nem ide tartozik. Előtte egy N15ös almerát nyúztam, iszonyúan elégedett voltam vele mind a 8 év alatt, és a választásnál szempont volt, hogy egy ugyanilyen megbízható autót szeretnék. Majd idővel kiderül, hogy jó lóra tettem-e.

Amikor bementem a szalonba, és megálltam egy WB M3 sport lökhárítójának támasztva térdemet, éreztem hogy nekem EZ kell. Beültem, és már nem csak éreztem, tudtam is. Minden a helyén volt, az ülés magába ölelt és éreztem, hogy autó van körülöttem. Ford focus, opel astra, almera N16, hyundai tucson ugyan már:) Árban kicsit húzós volt, de ha ugyanígy felszerelünk egy másik autót, akkor ugyanide lyukadunk ki kb. De ez közhely. Hagyjuk. Inkább a vezetésről: fú, az leírhatatlan. Nagyon ott van az autó az úton. Egyben van, azt csinálja amit én akarok. Egyszer sem ellenkezett eddig. A váltója tök jó helyen van, és könnyen kapcsolható. Az ülés annyira hátratolható, hogy 185 centimmel a végállásról 2 fokkal előre kellett húznom. És végre van deréktámaszom. A kárpit nagyon dizájnos, csak a feketére vigyázni kell, mert minden látszik rajta. (két hónapos volt kb az ótó´, amikor egy kutya teleokádta... de kijött belőle;)) A kesztyűtartó fenomenális, bárkinek megmutatom, leesik az álla, amikor keze csak megy, megy, megy, és meg sem áll a tűzfalig:D. Csomagtartója papíron 350 liter (ha jól emlékszem) Ez úgy jön össze, hogy eredetileg 310 volt, de 2005 első felében ráncfelvarrták az autót és kivették a csomagtér alatti tálcát, aminek köszönhetően kb 7 centivel mélyebb lett a bódé. De ez a 350 vagy mennyi liter sokkal jobban kihsználható mint elődje (almeraN15) 340 literje. Ülésdöntés nélkül beraktunk egy 2mázsás farönköt. Szóval a papír mindent elbír, aki kocsit akar, nézze meg mekkora a csomagtartó:). A motor hidegben a motortérburkolat ellenére kicsit lassan melegszik, de ez szerintem azért van, mert alig éget el gázolajat és a súrlódásnak kell felmelegítenie az öntvényt;)
Egy apró észrevétel: ha tele a tank, vagy kb 10 lityi hiányzik belőle, akkor egész halkan kluttyog benne a gázolaj ha lassítok vagy rossz úton megyek. Kicsit fura, de alig hallani, mert 800km-enkét járok tankolni;)
Na jó. sztem mára ennyi. Ha valami eszembe jut, akkor majd még írok.

Jah! M3 bolondok! Gyertek a www.mazda3klub.hu-ra!
bye

- 16.000 alatt egy mazdán? na ne nevettes:D

mazda óbuda - eddigi tapasztalataim alapján tök korrekt (kocsi átadása, ügyfélkapcsolat, hozzáállás, ügyintézés stb)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? almera N15 Következő autója? tuti japán, és gyanítom, hogy mazda. bár ez még nagyon messze van sztem
Verdikt (8.4/10)

Mazda 3 2003 (2003)