Sportosan elegáns, megnyerö társ
Mivel ez a nagyedik Mazdám volt, azt hiszem kicsit elfogult vagyok/voltam ezzel a márkával. Egy 1800ccm-es 2 ajtós, egy 1,6 323F, egy 1,6 Xedos után választottam ezt a típust.
El voltam halva töle. A Sedan sokkal szebbnek tünt számomra, mint a sport változat. A TX felszereltségböl szerintem nem igazán hiányzik semmi. Nagyszerüen feküdte az utat, kanyarstabilitása fantsztikus éés a kormányzás nagyon pontos és komfortos. A dinamizmusával nem igazán voltam megelégedve. Szerintem egy kicsit gyengébb, mint a tizenegynéhány éves konstrukciójú Xedos volt. A fogyasztást viszont nem igazán tudtam lenyomni, pedig sokszor próbálkoztam a fedélzeti computert kukkolva. Viszont a hatótávolság-mérés nagyszerü. Több alkalommal 0-ra futtattam a megtehetö kilométerek számát, de mindig elértem a kútig.
A középkonzolon a klíma gombjai kicsit furcsák, de az esti fényben sportosan elegánsak.
Amikor a 6-os és a 3-as sorozat hatására átvette a "legmegbízhatóbb márka" titulust, kihúztam magam. Az elözö Mazdáimmal sem volt semmi panaszom, de most nöttem pár centit úgy kihúztam magam. Sajnos, amikor a korábbi apró hibák után a Westend City alsó parkolójába való lemenetkor elszállt a kuplung és csak egy Jeep felhúzása után egy trailer tudta elvinni - eldöntöttem, hogy megválok töle. Megtörtént.
Ettöl függetlenül a Mazdát - és ezen belül a 3-ast - mindenkinek csak ajánlani tudom, ha a teljesítmény adatai nem zavarják. Nagyon jó autók. Mindegyik... De senki ne akarja hamar eladni. Az 5.1 milliós autót 1,3 évesen 3.6-ért tudtam eladni. Majdnem elsírtam magam. (Aztán amikor otthagytam a vevönél, kicsit meg is könnyeztem...)
- elsö légzsák-érzékelö, hátsó futómü állítócsavar, kuplung munkahenger, eladás elött a klíma "mintha" kicsit furcsán érzékelt volna. Fél fokos érzékenység helyett szerintem átállt 1-1,5 fokra...
Autó Óbuda
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Viszonylag gyorsak, udvariasak, barátságosak. (Csak a fényezövel volt egy kisebb problémám, de mivel a többi OK volt, gondoltam nem rontom a kapcsolatot)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Xedos 6 | Következő autója? | Peugeot 407 |