Nagy találkozások, zoom-zoom....majd CSALÓDÁSOK!!
Nagy dilemma elött álltam mikor új autót szerettem volna venni, hiszen ez manapság nagyon drága mulatság. Boldog francia autó tulajdonosként ( 96 óta egy újonan vásárolt Megané-ban használtam amivel nem volt gond szinte sosem )
megnéztem az új franciákat, de a formaviláguk távol állt tölem.
Fiamnak egy 2000-es évjáratú Toyota Corollája van ? tanácsolta, nézünk japánokat is mert lehet, hogy annyira nem komfortosak ,de megbízhatóak nagyon. Megnéztük és kipróbáltuk az új Corollát ,de nem tetszett. Az Almera sem, viszont a Mazda3-as szerelem volt els? látásra. A gyermek bújta az újságokat,és a netet is, többek között a TotalCar honlapot is, ahol szinte az év autójának kiáltották ki ( fontos!!! mennyire más lehet a tartós teszt, mint a menetpróba) A szivemre, a médiumokra, gyermekere hagyatkozva, meg is rendeltük az autót, majd vártunk.... Meg is érkezett, gyönyör? volt, a fogyasztás hihetetlen alacsony, és mégis dinamikus az autó, megfordultak-nak utána az emberek. Bár nekem nagyon kemény, a fiam ezt a Megáne számlájára írja "mert ez nem egy francia autó....." Pár hónap öröm után jöt az üröm, 5000km megtett út után jöttek a problémák, több meg nem szün? hang, szervizbehordás...stb..ami egy 5miliós új autónál nagyon kellemetlen. Hál´ istennek a Mirai Mazda nagyon készségesen segített minden probléma megoldásában, az értékesít? is szívügyének tekintette a nekem eladott autó sorsát. Elmondásuk szerint problémamentesek ezek az autók...hát sajnos nem ,s?t!!!! Lehet, hogy én egy nagyon rossz darabot fogtam ki, de ez nem igazán vigasztal. Viszont a fogyasztásával nagyon elégedett vagyok, erre amikor ezt a fiamnak említettem ? kinevetett.." ez vicces Anyu mert szinte csak a motornak nincs köze a Mazdához.." Mindemellett kényes a bels? tér anyaga. Könnyen piszkolódik, karcolódik a m?szerfal pedig óvom nagyon, túl kemény nekem a könyökl? is. Irhatnék sokáig ,de igazából visszaadnám az autót,ilyen opció nincs :((( . Ez a mi Mazdánk története. Remélem mások nem járnak így!!!!
Ezzel az ítélettel nem szeretném elérni, hogy pontenciális vev?k, ne hagyatkozzanak a Totalcar tesztjére, hiszen nem tudhatják ?k sem , hogy hosszútávon milyen lesz az autó, de a tartós tesztek alkotnak teljes képet, ezt megtapasztaltam.
- Komplett üzemanyagtank csere ( kopogó hang miatt amit nem tudtak megszüntetni ,de ezután sem szünt meg, szerintem gyártási hiba mivel bizonyos üzemanyagállásnál jelentkezik ,majd nem hallani, valószínüleg az üzemanyag mozgásából fakad. (( szerintem! )) szilent blokkok cseréje, most majd futóm? csere :(((
Mirai Mazda
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Megane | Következő autója? | Lexus ( ha a fiamra hallgatok, és pénztárcám engedi ) |
Verdikt | (5.4/10) |