Autók » Mazda » 3 (2003-2008)

3 1,6 tx plus

Kemény japán nagy étvággyal

Az első saját autóm. Korábbiakkal kategórián belül nincs tapasztalatom, csak alsóbb és felsőbb kategóriákkal.

Ami tény, hogy belül nagyon csöndes ( jóval felsőbb kategóriák szintje). A BOSE hifi pedig kitűnően szól.

A teljesítménye elég jó, de taposni kell neki, és elég rendesen visszaváltani előzéskor. Ennek megfelelően a fogyasztása sehogy sem megy 9 liter alá, csak nagypapa stílusban.

A menetstabilitása a legjobb amit valaha vezettem, hihetetlenül jól fekszi a kanyarokat. Az egyetlen baj, hogy városban a csatornafedelekkel nem szimpatizál, és eléggé felüt minden egyes huppanónál.

Hosszabb utakra is kényelmes, a csomagtartó egész jó méretű, az egyetlen problémám, hogy nagyon kicsi az ablakmosó tartály. Hülyén hangzik az lehet, de folyton kifogy, egy nagyobb úton simán.

Kevés dolgot tudnék mondani ami nem tetszik. Az egyik talán az, hogy az első lökhárító nem nagyon bírja a gyűrődést, nagyon könnyen horpad. A másik, hogy a légkondi nagyon leveszi a teljesítményt. A harmadik, pedig hogy a fényezés nagyon nagyon könnyen karcolódik, csak kézi mosóba szabad vinni! A negyedik, pedig a gyári (bridgestone turanza) gumik a jó tesztek ellenére szerintem rohadtul csúsznak. Mókás, de a nyári gumim jobban csúszik nyáron, mint a téli ( dunlop wintersport) nagy mínuszokban.

Összegezve egy nagyon szerethető, jó kis autó

- az ülés nyikorog, az alkatrész érkezik heteken belül.
- A többi az én hibám. Egy elnézett kereszteződésnek hála a jobb első kerék telibe talált egy beton akármit. Mint utóbb kiderült, a hátsó is. Ennek követketében a jobb első felfüggesztés csere, plusz hátsó híd helyére huzatás.
- Az autót megjavították, de hihetetlenül pocsék munkát végeztek. A jobb első kerékjárati ívet is cserélni kellett, később vettem észre hogy nem olyat raktak be mint amilyen volt benne. A fényezés matt volt, miután visszamentem balhézni megcsinálták. Az autót visszaadták hogy biztonságos, de menjek vissza egy hét múlva futómű kontrollra. Kiderült, hogy visszaadták az autót végigvágott gumival és elcsempült alufelnivel, azon a címen hogy biztonságos, és ők sem értették hogy hogy adhatták így vissza. Siralom!!!
- Ezen kívül visszahívták az autót valami kuplung munkahenger cserére, visszavittem, erre úgy csinálták meg a kuplungot, hogy nem lehetett vele rendesen kuplungolni, úgy kellett izomból beletaposni a váltót sebességbe. Ismételt balhézás után megcsinálták.

Schneider Kft Pécs

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? yaris Következő autója? lexus
Verdikt (6.3/10)

Mazda 3 2003 (2003)