Igényes
Alig vártam, hogyvégre kézbe vegyem
Tulajdonképppen semmi bajom vele, nagyon szeretem és óvom.
Ami kivetnivalóm van vele kapcsolatba, az a m?anyagok kényessége. Jó min?ség?, szép, és félelmetesen össze van rakva, de karcolódásra hajlamos, ezért nagyon oda kell figyelni, f?leg a ki és beszállásnál, én ugyanis nem bírom a csíkokat.
A középs? könyöktámasz kicsit zörög rossz úton, kicsit jobban oda kellett volna er?síteni a tetejét.
Az autó komoly benyomást kelt, sportos, mégis elegáns kívül belül (nem szeretem a francia autók gyermekded bels? kialakítását). Amit nagyon szeretek benne, az az eleje, és az egész m?szerfal, f?leg este vörösen megvilágítva. Sokan kritizálják, hogy több márkától is lopott a beltér kialakításában, de szerintem ez csak az el?nyére válik.
Nagyon kényelmesek az ülések, hatalmas a hely elöl, hátul.
Az 1,4-es motor nem bivajer?s, jól jönne még egy kis nyomaték, meg lóer?, de tisztességesen mozgatja a gépet. Kicsit pörgetni kell, azt szereti, és még akkor sem nagy a motorzaj, ilyenkr rugalmassá is válik. LÉgkondi mellett egy bizonyos fordulanál olyan mintha turbó lépne be (jó, csak egy pici turbó:), meglódul a gép, nagyon élvezem.
Amúgy a kipufoóból jöv? hang meglep?en sportos:)
Sajnos a hifi nem csúcsmin?ség?. Én rögtön kicseréltettem a hangszórókat, mindjárt a négyb?l hatot csináltam, mert elöl nem volt benne magassugárzó. Most már érezhet?en jobban szól, egész élvezetes.
Nem sokat tankoltam bele, de a fogyasztás eddig nagyon jó. Városi használat melett 7,4-t mentem veel, vegyesen használva 6,2-t. Persze az én vezetési stílusom nem éppen sportos, épp csak amikor olyanom van, de a légkondi elég sokat ment mindkét alkalommal, és hát a mai üzemanyagárak mellett nem árt a takarékoskodás.
Van benne pár kedvesked? dolog is, pl: a megvilágított "indítás lyuk", a belülr?l külön felnyitható kalaptartó, a hatalmas keszty?tartó, a kétszint? csomagtartó.
Amin lehetne még javítani az a futóm? felöl érkez? hanger?sség, egy kicsivel több hangszigetelés elkelt volna. Ha már itt tartunk a futóm? nagyon jó, kifelyezetten sportos vezetésre van hangolva, nagyon élvezetes is vele menni. Ugyanakkor a budapestoi utak sajnos megdolgoztatják. Nem lenne rossz, ha lehetne változtatni a futóm? feszességén, mert a kátyukat kifelyezetten nem szereti. Na de a sportosságnak ára van....
Összeségében, leszámítva a felsorolt problémáimat nagyon szeretem, és legkozelebb is ilyet vennék, abszolút nem bántam meg a több mint 4 millás árat.
- Három hónap után az els? könyöktámasz fedele, ha rajta pihentetem akezem, rossz úton kicsit zörög
D&W
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |