Hős
Még decemberben elhoztunk egy megvásárolni kívánt, ezüst színű 1.6-os dízel mazda 3-ast. Teszteltük mielőtt megvehettük, mert csak 3 hónap után lehet megvenni a tesztautókat. Azóta bebizonyosodott, hogy nem így van, de ez egy másik történet. Nagyon kényelmes, nagyon meggyőző, főleg a tigra után, ami előtte volt. Hozzáteszem, az is egy jó autó, nagyon meg lehet szeretni. Na tehát dízel mazda 3. Lámpánál legyorsultunk vele egy kb 2002-2003-as Bmw 530i-t. Nem vicc! 1-2-3-asban úgy húzott, hogy néha megijedtem. Na persze a Bmw lenyomta, de kb 3mp-ig királyok voltunk. :) Át is néztek, szemükben a kérdés, milyen motor van ebben? :) 4-5-ös sebesség már nem olyan lenyűgöző. Főleg 5-ből 4-be váltva nem akar húzni (előzés). Ne kelljen már 3-asba tenni 100-nál. Na dehát mégiscsak dízel, és 1.6. Sokáig nem volt nálunk. :( A barátnőm éppen vitte vissza, meg papírozni, mikor 130 körül megcsúszott a pályán(tél volt, jeges út). Belement egy másik autóba, aztán egy pár facölöpnek, végül egy töltés állította meg. Aztán kiszállt, és megkérdezte a másik autó utasait, hogy jól vannak-e? :) Szerencsére az ijedtségen ,és a rossz emlékeken kívül, senkinek nem lett baja. :) Ha valaki látja az autót, nem hiszi el ,hogy 50-nél többel ment, mikor ütközött. Az eleje és az oldala kapott ugyan, de ha a futómű nem csavarodik meg egy kicsit, nem lesz totálkáros. Egy suzuki 30 al ütközik nagyobb baja lesz. Bocs. :) Ezek után nem csoda, hogy maradtunk a mazdánál ugye? Nekünk bizonyított. Láttuk milyen mikor meg kell védenie. Feláldozza az életét ez a kis autó, de akkor is megvédi az utasait, csak hát nagyon lehet sajnálni. :( Nem tudom, egy mercedes , vagy egy bmw mit tett volna ebben a helyzetben,de kell ennél több? Ez egy biztonságos autó,annyira amennyire csak lehet. :) Most egy fekete 1.6-os benzines tx van. Arról is megírom az ítéletem, de semmi rosszat.
- Sajnos elment az örök Mazdi mezőkre :(
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Tigra | Következő autója? | Mazda,állat motorral.Az mps-ek újabb típusa. :) |
Verdikt | (8.8/10) |