Észvesztően jó vas!!!!
Először is elég sok autot kipróbáltunk mielőtt a mazda mellett döntöttünk! Nem olcsó auto ez tény, főleg ha valaki dízelt vesz mint ahogy mi is, de szerintem a vezetési élmény kárpótolja az embert! Mi a Mazda 3 Sedan mellett döntöttünk, mert formavilága közelebb állt hozzánk mint a sport! Az 1.6-os motor pedig hihetetlenül jól mozgatja ezt az autot( a miénkben a 110 lovas 240 Nm-nyomatékú motor van, de próbáltuk a 90 lovas 1.6-os motort is , és az is elég lett volna bőven ) Az úttartása a kocsinak jó, kényelmes és jó oldaltartása van az üléseknek, a váltó pedig nagyon rövid úton jár, és pontos! Mivel mi 2006 októberében vettük a gépet azt el kell mondani róla hogy egy ráncfelvarráson átesett már! Ez mit is jelent?? Belül nagyon kevés helyen lehet észrevenni: a műszerfal háttere fehér--ezzel is a sportos hatást növelték, a közép konzol kapott egy ezüstös berakást mai szintén jó, és a hangszórók széle is ezüst lett! Hát belül ami észrevehető az nagyjából ennyi, de kb 500 helyen változott a kocsi, csak azok olyan helyen vannak amit szabadszemmel nem lát az ember! Hogy hibát is említsek: a csomagtartón belül nincsen fogóka-amit ha megfog az ember akkor könnyen le tudja csukni, így ha esős idő van akkor bizony egy kicsit összepiszkolja magát az ember! a kerékjárati dobnál pedig a hangszigetelés nem éppen tökéletes, mert néha egy-egy kavics felverődést hall az ember--persze ez más autonál nem zavarja az embert, de egy 5,5 milliós kocsitól azért elvárjuk a jó minőséget, amit összességében ez az auto nyújt is! Nem beszéltem még a fogyasztásról! Az nálunk 4,5-4,8L között mozog -ami nagyjából 1000km megtételére elegendő! Persze ha valaki sportosan használja akkor olyan 5L és 6L között fog fogyasztani az auto! A motorról azt nem mondtam hogy kb 1700-as fordulatnál kapcsol be a turbó, de onnan mint akit seggbe rugtak úgy elindul! Végsebessége a gyár szerint: 185 KM/H, de megy ennél többet is:) !!!! Hát kb ennyi, biztos kihagytam valamit, de azt összességében elmondhatom hogy aki Mazda 3-at vesz az szerintem nem fog csalódni!
- Semmi!!!!!!!!!!!!!!!!
T-auto max