Szeretve mind a kínpadig
1999 őszén vettem kerek 3 milkáért. 2 hónapra rá el akarták lopni. A guta majd megütött, az előző autóm is ellopták. Feltörték, betolták a fák közé a Pilisben. De nem tudták elindítani. Valószínűleg amatőrök voltak. Utána én sem tudtam elindítani. De ami nagyobb baj a Mazda Óbudánál sem. 2 hónap után sikerült megcsinálniuk.
Aztán szép lassan beleszerettem. Megbízható autó, nem fogyaszt sokat. Nyáron 6,5 alatt ki lehet hozni, télen 7 liter a fogyasztása. Igaz légkondi az nuku. És garázsból indulok. Kényelmes autó. Ritkán vezetek más autót, de a múlkor vezettem egy Opel Astrát és a Mazdát sokkal jobbnak találtam.
Gyorsulni gyorsulhatna jobban is, de nem vészes.
Amit imádok benne, az a megbízhatósága, kényelmes, nem zörög, nem csattog. Meg sem szólal rossz úton sem. Igaz az ABS az hol jó, hol nem. Inkább nem. Eddig még senki nem tudta végérvényesen megcsinálni. Ez már így marad. A magnója sem egy nagy durranás, de nem is a Liszt Ferenc Zeneakadémia nagytermébe váltottam jegyet.
Idén lecserélem. Fáj a szívem, de Dezsőnek meg kell hallnia. Kell egy légkondis autó, amelyik nem olyan ütött-kopott mint az enyém. De azért szeretem ezt az autót.
- Gyújtótrafó
- ABS