Autók » Mazda » 323, 323f Vi (1998-2003)

323, 323f Vi 1.5

Jófej osztrák kisöreg

Második autónak szerettem volna egy olcsó de megbízható autót, vagyis a kihívás megvolt. Hála Istennek sikerült :)

Korábban reggelente többször láttam ezt az autót, míg egyszer rajta volt az eladó tábla, több sem kellett..

Az autónak korábban is jó élete lehetett, a szervízkönyve alapján bemutatóautó lehetett, majd Ausztriából jött be néhány éve hozzánk.
Annak ellenére, hogy 20 éves, már 3 éve bírja a napi strapát gond nélkül, ami egy fiatalabb autónál sem mindig evidens.

Pörgös a motorja és viszonylag jól is megy, élénk és kanyarodni is jó vele, és a fogyasztása is elég jó. Érdekes módon nem rohad, mint ahogy "kellene", de azért a hátsó kerékjárati ívekkel foglalkozni kell hamarosan.

Egy kicsit még maradni fog nálunk, aztán remélem olyan emberhez kerül majd, aki értékeli az autót, mert nagyon jó lenne ha megmaradna akár youngtimernek, ha már eddig ilyen jó állapotban meg tudott maradni.

Egy öreg autó nagy szívás lehet, de vannak üdítő kivételek, akik még ebben a korban is csak mennek és mennek..

2019.01.29.

A futómű kért komolyabb felújítást, ez a kor és az utak minőségének függvényében nem csoda. Cserélve lettek elöl a lengéscsillapítók, stabpálca, alsó lengőkar, porvédők stb., így most megint csendes az eleje.
Lassan jön a következő vizsga, egyébként ugyanúgy rendben van minden.

- - ablaktörlő szerkezet javítás kétszer (kb. 22e Ft) - - klíma töltés kétszer és tömítéscsere (kb. 35e Ft) - - első féktárcsák és betétek ( kb. 35e Ft) - - első lengéscsillapítók, stabpálca, lengőkar, porvédők cseréje (kb. 120 e Ft)

Baráti autószerelő

Kwik-Fit (ablaktörlő szerkezet)