Ficánkolós családi
Óda-bevezet?: A legmegbízhatóbb autó a világon, remek motorral, igen jó futóm?vel. Csomagtartója miatt vettük, kategóriájának legnagyobb nyilású és mélység? rekesze, hála az ötödik ajtónak.
Óda:Motorja imádnivalóan megy, lent 1700-tól nyomatékos, egészen 5300-ig húz, ott érdemes kapcsolni. A váltót lehet kicsit sportosabban is lökni, bár néha megpróbál ´félremenni´, de olyankor mindig kiderül, hogy én voltam a béna... Úttartása egyszer?en ragyogó, magas kanyarsebeséget engedélyez, és tökéletesen bírja a gyors sávváltásokat, huppanókat, egyebeket. TCS rendszere a megoldja az összes sík talajon el?jöv? hó és jég problémát, emelked?n jobban jársz, ha kikapcsolod és hagyod, hogy a kocsi magától feltaláljon.
Ergonómia japánosan jó, beülsz és minden ott van, ahol lennie kell, nem gondolkodsz órákat rajta.
És ahogy említettem már, Angliában, Amerikában, Németországban ez a modell vezette a megbízhatósági listát. Nem vicc: a világon ezzel az autóval van a legkisebb esélyed arra, hogy lerobbanj :)
Anti-Óda: A külseje nem osztja meg a társadalmat - környezetbe simúlós... (de nem astrásan jellegtelen, hiszen szemb?l dinamikus, hátulról meg spéci a lámpája, csak olyan nem felt?n?s). Bels? kialakítása kicsit szomorkás, szerencse hogy van benne egy aluminium keret ami feldobja egy kicsit (kispórolták a Mazda 3-ból, ami tök fekete és sivár lett). Az anyagok jók, de egyáltalán nem kimagaslóak - ennél sokkal szebb bels?k is születtek már. Kicsit durva az ABS, túl er?sen üt fel, túl hamar kapcsol be, gondolom egy régebbi generáció. Fékek lehetnének harapósabbak.
Szintézis-Óda: Beülsz, elfordítod a kulcsot és tutira nagyon dinamikusan elvisz téged és családodat oda ahová kéred. Varázslat :)
- Mazdán valami elromlani? Hehehe :)
- Most komolyan: nyúzom amennyire csak lehet a jó pesti utakon, és az ég egy világon semmi különbség nincs a kocsiban a nullkilométeres állapotához képest. Semmi.
Mazda Óbuda
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |