Csinos igásló
Egy Hyundai Lantra 1.8 Gt után váltottunk 323-as Mazdára
Volt már a birtokunkban egy 626-os régebben és csak kedvező tapasztalatokat mutatott a márka. Az átvétel kicsit elszomorított, mert akciós autó lévén nem volt a szalonban már ez a tipus, de valahonnan az eladók találtak egyet. Ez "kissé" nem volt teljesen új. De bánja kánya legyen. Hangsúlyozom nem bántam meg. A vezető melletti ajtó kárpitja a könyöklő részen kopott volt. Újonan!! A szervízben készségesek voltak kicserélték a kárpitot, rendben. Innentől kezdve az autó nem hibásodott meg, kivéve a két hátulsó központi zár motort, egy héten belül mind a kető!? Garanciában csere. Megjártuk több alkalommal Horvátországot, 2x Párizst, de mint egy igásló teljesítette a feladatát. Negatívumot nem is tudnék mondani. Azt, legfeljebb, hogy egy 1.8 Gt-ből átülni, egy 1.5-ös autóba kicsit elszomorító volt a teljesítménybeli különbség. Aki nem akar a lámpánál legyorsulni másokat, vagy eszeveszetten száguldani, annak a 323 kiváló autó. A német autópályákon 5 személy + csomagok, 160 km/ó. Külsőre nagyon tetszik, letsztult, lendületes forma, kicsit klasszikus kicsit modern vonalvezetéssel. A belső megjelenés ugyanúgy tetszik, Nardi kormány és váltó bőr, nagyon finom plüss kárpit, kényelmes ülések, minden jól kézre esik, légzsákok.Jó a váltó, az autó jól fekszi az utat, az üléseknek van némi oldaltartása. Nagy csomagtartó.Ezek mellett nem volt észveszejtően drága, emlékeim szerint 2000-ben 3.8 mill, ebből 1 mill a Hyundai beszámítása. ( A Hyundait még azon a héten elvitték) Mondják hogy milyen drága minden a Japán autókhoz, nem tudom, nincs tapasztalat. A két központi zár motort kérdeztem, 45.000/ db. Az húzós lett volna. Szeretjük, jobban a feleségem és újabban a lányom használja, ők is elégedettek. Összegezve, megérte az árát. Ja negatívum, a Japánok olyan tempóban hozzák ki az új és mégújabb modelleket, hogy még meg sem melegszik az ember az új autójában és már van mégújabb. 3 évente ráncfelvarrás, 6 évente modell váltás. Ez talán nem is negatívum?
- 2 db hátsó központi zár motor
Mazda Tóth Dunaújváros