1.6 TE E-Vision - Szép, jó vezetni, kényelmes - bár vannak árnyoldalai is
Pozitív: Szép autó (1.6 TE E-vision), alapból jó felszereltséggel. Nekem a belseje is tetszik. A fapados testvérek lehet, hogy unalmasak és jellegtelenek, de ez nem az. Nagyon jó úttartás, köszönhetően a széles gumiknak és a gyárilag eléggé alacsony fekvésnek. A váltó is szuper. Elromlani semmi nem romlott el eddig rajta.
Negatív: Érdekes, hogy többen is méltatják a motor erejét, de szerintem alsó fordulatszám-tartományban nyomatékszegény (az enyém alapjáraton nem bírja elvinni a járgányt, lefullad - ez eléggé kellemetlen lámpáknál indulásnál, hallásból kell érezni a fordulatszámot). Az alacsony fekvés miatt nem szereti a nagyobb útegyenetlenségeket és fekvőrendőröket, figyelmetlenül könnyű odaverni az alját. A fogyasztással sem vagyok teljesen elégedett, még hosszú úton sem sikerült 8 liter alá vinni, pedig nem mentem 130-140-nél többel. 1,6-s motortól ez egy kicsit sokallom. (Előző autóm egy Renault 19 1.4 Energy volt - azt kíváncsi vagyok, melyik autó tudná megverni teljesítmény/fogyasztás területén. 8 szelep, 79 LE, stabil 120-s tempóval 6,5 liter alatt volt nyáron, igaz, klíma nélkül). A rozsdásodás elleni védelmét gyengének ítéltem. Zavart, mikor vétel után jobban megnézve a motorteret láttam, szinte minden csavar, tartó, stb. rozsdásodik. Így amellett, hogy volt lakatosnál, fényezőnél, még én is átnéztem a kocsit. Azokat a kis dolgokat, amiket ők kihagytak, én kentem le Hammerite-tal...
Összességében nagyon jó véleménnyel vagyok az autóról. Vezetési élmény kiváló, bár az alul nyomatékszegény motor miatt ez a megállapítás elsősorban hosszabb úton érvényes. Emellett kényelmes is.
Következő autómat még nem tudom. Lassan ugyan cserélni kellene ezt, de most sok bizonytalan tényező van a jövővel kapcsolatban. Talán már családi autóra váltok, ha az lesz, egyelőre Mazda 6 kombiban gondolkodom.
- Elromlani semmi nem romlott el eddig rajta.
Mazda Mester, Budapest, Reitter Ferenc utca. Van egy modora a mesternek, de alapvetően megbíztam benne és úgy gondolom, becsülettel és jól megcsinálta, amit csinált.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | 19 1.4 Energy | Következő autója? | – |