Megbízható vagány dinamikus szeretnivaló vonzó jóbarát
Imádom! Nem fogyaszt sokat, mivel nem 6 hengeres 2 literes motrút választottam. Igaz nem is megy annyira, mint a 2 literes. De a magyar utak minőségét, és az autópályák trafipaxait nézve, nincs is szükségem erősebbre, általában rövid távokra használom, és még ritkábban megyek vele autópályán, de nekem elég a 90 Le. Az átlagos 75 Le-nél erősebb kocsinak számít az utakon. Rendkívűl csendes a motor járása. Sokszor későn hallják csak meg. Ezért ennek figyelembevételével kell vele közlekedni. Magasabb fordulaton jobban hallatja hangját, de azért diszkréten. Sportos, az ülései kényelmesek, jól tartanak, bár nekem sikerült bőrülésest kikapnom, nem bántam meg! Nem forrósodik fel vészesen, bár maga a kaszni is világos szürke (ezüst) metál, így nem szíva annyira a meleget a napon. Kliímás, ABS, stb. Full extra. Dinamikus, és nagyon fekszi az utat! 5 ajtós sportkupé, az elődjénél sokkal kényelmesebb, tágasabb, takarékosabb, és mivel 1500 cm3, nem esik bele a magasabb költségű kocsik közé, mert nem lépi át az 1500-as határt. Az utódja meg már egyáltalán nem sportos kinézetű sajnos. Nincs is hasonló sem az újak között sem sajnos, nem is tudom mit fogok venni, ha el kell válnom tőle! Ennél már csak a kimondott sportkocsik fekszenek jobban az úton a kanyarokban, de azok nem praktikusak egyetlen autónak, legfelljebb, 2. 3. autónak, ugyanis a hátsó ülések kényelmetlenek, a 2 ajtó miatt a be és kiszállás sem kellemes ha sokszor van szükség rá, és a csomagtartóba sem lehet szinte pakolni semmit sem. Ebbe lehet, és hátul is kényelmes, még a 190 cm magas barátaimnak is. Alacsony, ennél csak a Honda Civic sport változata, és a kimondott sportkocsik alacsonyabbak, laposabbak, így elég alacsony a légellenállása is. A slusszkulcs helyét diszkrét halványzöld lámpa világítja meg, így a kocsiba beüléskor nem nehéz megtalálni a slusszkulcs helyét, még sötétben sem. Az antenna elektromosan húzódik le és fel. Az ablakok keret nélküliek, sportosak. A műanyagok nagyon jó minőségűek, puhák, nem fakulnak, kellemes benyomást keltenek, igaz mindíg ápolom szilikonos spray-vel. Igat ápolás nélkül is, eleve jó minőségű, kellemes tapintású anyagokat használtak fel. Ha a bekapcsolom az első lámpákat, és utána bekapcsolom a reflektort, mind a 4 lámpa világít! Mindet egyébként xenon izzósra cseréltem ki, és a ködlámpát is, ami természetesen együtt világít a többivel, ha szükség van rá. Nagy fényerőt biztosít anélkül, hogy zavarná a szembejövőket. Nagyon jól lehet vele látni. Nemsokára igazi xenon lámpákra cserélem az amúgy a halogénnél erősebb fényerejő xenon izzókat. Ezek vásárlásakor vigyázni kell, mert van halogén kékre festett semmitérő izzó is, ezeket nem szabad megvenni, csak a xenon gázzal töltötteket!
- A rendszeres szervízen kívűl, soha nem kellett rá költeni. Igaz nem hajtom túl, ha nem muszáj, állandóan odafigyelek az állapotára, kiváló minőségű motor és benzin adalékokat kap, (STP, Prolong) kitűnő minőségű motorolajat, Q8, Castrol, ) bár egyesek az Agip Racing-a, és a Shell Helix-re esküsznek, jó minőségű benzint (OMW,Esso,Schell Racing) tankolok bele. Megvásárlásakor rögtön márkaszervízbe vittem teljes diagnosztikára, idő elött olajcserét, olajszűrőt, gyújtógyertyákat, benzinszűrőt, légszűrőt cseréltettem rajta. Külsejét WS Platinummal védem. A kipufogót több flakom hőálló ezüsttel szoktam évente legalább egyszer lekezelni, a gyári alvázvédelemre, jó alapos mosás utás több flakon alvázvédőt is fújtam. Még 20 év múlva sem fog elkezdeni rohadni, de 4 év múlva eladom, mert kiöregszik, bár a mai napig vonzza a szemet, megnézik az utcán, hasonló 5 ajtósba, hasonlóan sportos megjelenésű, ekkkora csomagtartóval nem létezik.
Automodern Kft. Veszprém
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 62000 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 42000 |
Előző autója? | Lancer | Következő autója? | Honda Civic vagyToyota Celica,Mitsubishi Eclips,Nissan |
Verdikt | (8.2/10) |