Autók » Mazda » 323, 323f V (1994-1998)

323, 323f V 323f 1,5

A szerelem vak

A formájába lettem szerelmes, első saját autóként valami jól kinézőt kerestem.
Találtam is egyet amit végig márkaszervizbe hordtak.
sajnos miután megvettem kiderült, hogy évek óta nem látta a márkaszerviz és nagyon titkolóztak az előéletével kapcsolatban. Kiderült egy balesetben középső autó volt, de szerencsére csak a lökhárítók bánták.
Az első szervíz alatt kiderült, hogy 1,5 liter olaj volt benne és az is már elég szörnyen nézett ki. Viszont a motornak semmi baja nem volt, pedig a vezérlés még az gyári volt, pedig azt már régen cserélni kellett volna.
89 lóerősen pont elég volt. Kapott direkt szűrőt, szárnyat, matricázást.
A gondok akkor kezdődtek amikor a vezető ülés felfüggesztése eltört 12 évesen.
Ezek után elkezdett csöpögni az olaj, mint kiderült a tömítések adták meg magukat. Ekkor derült, ki hogy valami csak van a motorral.
14 évesen szétszedettem a motort és szerencsém is volt, mert éppen még elég volt a gyűrűzés. Pedig ezek a motorok állítólag elpusztíthatatlanok.
Sajnos 18 éves korára több helyen rozsda ütötte fel a fejét, ott is akol nem láttak, mint a hátsó felfüggesztés rögzítési pontjainál.
Sajnos innen már menthetetlen volt, beszámításra került és onnan ment a bontóba. 10 évesen ~1,4m volt, 18 évesen 0,2m-t kaptak a bontóban érte.

- 10 évesen teljes vezérlés csere, 14 évesen a motort kellett gyűrűzni,18 évesen már a hátsó felfüggesztés menthetetlenül rozsdásodott.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző autója? Következő autója? Clio Grandtour 1.2 TCe Trend & Style