Autók » Mazda » 323, 323f Iv (1989-1994)

323, 323f Iv 1,3i 16V szedan

Jóöreg japán

Egy autóhitelből száltam ki(eladtam) és kerestem egy viszonylag olcsó, de nem túl régi autót. Elsősorban japán tipusok jöhettek szóba kis köbcentivel. Nézegettem a golfokat is de szerintem túl dágák és a 90-es évekbeliek meg sem közelítik a japán tipusok technikai színvonalát. (pl.: golf 1,4 8V 55LE, mazda 1,3i 16V 75LE....)
Végül is a mazda mellett döntöttem mert találtam egy jó állapotút vezetett szervízkönyvel és javítási számlákkal összes gyári tartozékával 350.000-ért
Az 1,3-as motor meglepően rugalmas jól gyorsul és kevest eszik. A 198cm-es magasságommal jól elférek benne. Érdekes hogy 93-ban az állítható magasságú vezetőülés alaptartozék volt, most 2008-ban egy 3milliós autóban meg feláras!? Felháborító...
Úgy néz ki hogy A-ból B-be jutásra egyszerűen tökéletes. Másra nem is lehet használni.

- Hátsó ablakfűtés.

Még nem volt szerelőnél.